Το νέο Integra μας δείχνει τα κάλλη του

Δυο μήνες και κάτι πριν, η Acura επισημοποίησε τη μεγάλη επιστροφή του Integra. Σήμερα έχουμε την πρώτη εικόνα από το σχήμα του. Και μας γεμίζει προσμονή για το λανσάρισμα του μοντέλου.

Το comeback του εμβληματικού ονόματος θα γίνει με τη μορφή liftback – ή τετράθυρου κουπέ, όπως προτιμούν να μακιγιάρουν το χαρακτηρισμό οι κατασκευαστές. Εμφανισιακά πάντως, το νέο Integra πράγματι παραπέμπει σε σπορ κατασκευή. Η γραμμή της οροφής που χαμηλώνει απότομα και συναντά τους ανάγλυφους ώμους, σε συνδυασμό με το αιχμηρό πίσω μέρος και τα δυναμικά σχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, γεμίζουν σπορ αύρα το αμερικανικό πεντάθυρο (γιατί περί αυτού πρόκειται).

Για να προλάβουμε ενστάσεις και διαμαρτυρίες, μπορεί στην Ευρώπη να γνωρίσαμε το Integra ως κουπέ και, δη, Type R όμως η γκάμα του ανέκαθεν αποτελούνταν επίσης από τετράθυρα και πεντάθυρα αμαξώματα. Οπότε δεν πρόκειται για κάποια μεταστροφή στον προσανατολισμό του μοντέλου, εναρμονισμένη στα πρότυπα της εποχής.

Από το εμπρός μέρος πήραμε μια μικρή ιδέα στην ανακοίνωση της επιστροφής του, όταν η Acura μας έδειξε ένα τμήμα από αυτό. Τόσο από αυτό, όσο και από το πίσω μέρος που βλέπουμε σήμερα, είναι εμφανείς οι επιρροές από το  TLX Type S, που με τη σειρά του βασίστηκε εν πολλοίς στο πρωτότυπο Type S Concept του 2019, το οποίο πολλοί διέβλεπαν ως διάδοχο του Integra. Η δικαίωση άργησε 2 χρόνια, αλλά τελικά ήρθε πανηγυρικά.

Η πρεμιέρα του νέου Integra τοποθετείται χρονικά στην άνοιξη του 2022 και ήδη, μετράμε αντίστροφα!

Get it on Google Play Download on the App Store