Το νέο φθηνότερο αμερικανικό ηλεκτρικό όχημα

Η ηλεκτροκίνηση έχει βάλει στην πρίζα κατασκευαστές και καταναλωτές, με τους πρώτους να αναζητούν λύσεις για πιο οικονομικά μοντέλα, έτσι ώστε να γίνουν πιο προσιτά στο ευρύ αγοραστικό κοινό. Η εταιρεία Electra Meccanica με έδρα τον Καναδά, ξεκίνησε την παραγωγή του λιλιπούτειου μοντέλου της Solo. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, είναι ένα μέσο μετακίνησης για ένα μόνο άτομο, τον οδηγό.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το αγαπημένο αυτοκίνητο των Τούρκων;

Το Solo έχει μήκος 3.099 χλστ., πλάτος 1.460 χλστ. (στους εμπρός τροχούς), ύψος 1.346 χλστ., μεταξόνιο 2.045 χλστ. και ζυγίζει 776 κιλά. Το ιδιαίτερο σχεδιαστικά αμάξωμά του, από μπροστά μοιάζει σαν ένα κανονικό αυτοκίνητο με καπό, φανάρια, μάσκα, προφυλακτήρα και δύο στενές ρόδες διαστάσεων 135/70 R15. Ωστόσο, από εκεί και πίσω στενεύει αρκετά, αφού καταλήγει σε μια πλατιά ρόδα (215/40 R16).

Ο ηλεκτροκινητήρας του Solo έχει ισχύ 53 ίππων και 127 Nm ροπής, με τη δύναμη να μεταφέρεται στον πίσω τροχό και να προσφέρει επιτάχυνση από 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε 10 δλ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 17,3 kWh και επαρκεί για αυτονομία έως 160 χιλιομέτρων, ενώ η φόρτιση σε πρίζα 220V από το 15%-20% γίνεται σε 2,5 ώρες.

Δείτε ακόμα: Σπάει ταμεία το φθηνότερο SUV των 3.370 ευρώ

Το τρίτροχο αυτό όχημα μπορεί να μοιάζει σαν μοτοσικλέτα με κουβούκλιο, όμως ο εξοπλισμός είναι αντίστοιχος με ενός αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη LCD, ηχοσύστημα, air condition και ρυθμιζόμενο κάθισμα.

Τα διαθέσιμα χρώματα είναι κόκκινο, μαύρο και άσπρο. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Zongshen Industrial Group της Κίνας, με την τιμή του στις Η.Π.Α. να ξεκινά από 18.500 δολάρια (σημερινή ισοτιμία 15.526 ευρώ). Χρήματα τα οποία σίγουρα δεν είναι λίγα για ένα μονοθέσιο όχημα, ωστόσο είναι κατά πολύ φθηνότερο από τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πληροφοριακά, στις Η.Π.Α. το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη χαμηλότερη τιμή είναι το MINI Electric στα 29.900 δολάρια (25.094 δολάρια).

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό SUV στην Ευρώπη;

Get it on Google Play Download on the App Store