Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.500 ευρώ!

Συνεχώς παρουσιάζονται νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών και τιμών, ενώ στην πρώτη αγορά σε πωλήσεις τέτοιων τύπου αυτοκινήτων, την Κίνα, ολοένα και εμφανίζονται πολύ οικονομικά μοντέλα. Νέο λανσάρισμα είναι το Hong Guang MINI EV της εταιρείας Wuling, η οποία ανήκει στον όμιλο GM.

Δείτε ακόμα: Νέο μεσαίο ηλεκτρικό SUV σε τιμή Toyota Yaris

Το λιλιπούτειο αυτό όχημα, έχει μήκος 2.917 χλστ., πλάτος 1.493 χλστ., ύψος 1.621 χλστ. και μεταξόνιο 1.940 χλστ., αποτελώντας ένα ιδανικό όχημα πόλης. Παρά όμως το περιορισμένο του μήκος (ενδεικτικά το υπάρχον smart fortwo έχει μήκος 2.695 χλστ.) μπορεί να μεταφέρει έως τέσσερις επιβάτες στο πρακτικό εσωτερικό του. Με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος προσφέρει 741 λτ. χώρο αποσκευών, ενώ υπάρχουν 12 συνολικά αποθηκευτικοί χώροι.

Δείτε ακόμα: Φοβερό κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε τιμή χάρισμα

Ο ηλεκτροκινητήρας του Hong Guang MINI EV έχει μέγιστη ισχύ 18 ίππων και 85 Nm ροπής, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 100 χλμ./ώρα και η αυτονομία αγγίζει τα 170 χιλιόμετρα με μια φόρτιση με την πιο ισχυρή μπαταρία των 13,8 kW. Υπάρχει και έκδοση με μπαταρία χωρητικότητας 9,2 kW, η οποία προσφέρει αυτονομία 120 χιλιομέτρων.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει ABS με EBD, αισθητήρες πίεσης των ελαστικών και αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω. Επίσης, για την κατασκευή του έχει γίνει χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής σε ποσοστό που ξεπερνάει το 57%.

Δείτε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό Nissan Ariya με έως 394 ίππους

Σε επίπεδο τιμών, το Hong Guang MINI EV κοστίζει στην Κίνα από 28.800 γουάν με την απλή μπαταρία και από 38.800 γουάν με την πιο ενισχυμένη. Ποσά που ισοδυναμούν με 3.500 ευρώ και 4.725 ευρώ αντίστοιχα. Ίσως θα είχε ενδιαφέρον αν ποτέ ερχόταν στην Ευρώπη ένα τέτοιο ηλεκτρικό όχημα πόλης σε αυτές τιμές, αλλά μάλλον είναι απίθανο να συμβεί ποτέ.

Get it on Google Play Download on the App Store