Νέο ηλεκτρικό VW ID. Roomzz Concept

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τα σκίτσα του πρωτοτύπου ID. Roomzz, το οποίο θα μας παρουσιάσει με κάθε επισημότητα στην έκθεση της Σαγκάη σε δυο εβδομάδες!

Η γερμανική εταιρεία είχε αναφέρει πως το νέο της ηλεκτρικό θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των «πράσινων» μοντέλων της, με το ID. Roomzz Concept να είναι ο προπομπός του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας το 2021.

Δείτε ακόμη: Αυτονομία 550 χλμ. και κόστος όσο ένα diesel Golf το VW I.D.

Το ID. Roomzz, θα είναι το έκτο μέλος των concept ID., το οποίο και θα πατάει στη πλατφόρμα Modular Electric Drive Matrix (MEB) του Group, όπως και τα ID., ID. Crozz, ID. Buzz, ID. Vizzion και ID. Buggy. Στο φαίνεσθαι τώρα, το αμάξωμα είναι αρκετά μυώδες, ενώ ξεχωρίζουν και οι μεγάλες ζάντες, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα!

Διαβάστε επίσης: To Buggy επιστρέφει με 201 άλογα!

Για το εσωτερικό η VW αναφέρει πως ο οδηγός θα μπορεί να διαμορφώνει κατά το δοκούν τη διάταξη των καθισμάτων, ενώ θα γίνεται και χρήση ποιοτικών υλικών. Όμως το το ID. Roomzz Concept, θα ενσωματώνει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, ώστε ο οδηγός να μην χρειάζεται να κάνει τίποτε. Για το νέο πρωτότυπο μοντέλο έκανε δηλώσεις κι ο Klaus Bischoff, υπεύθυνος σχεδιασμού της Volkswagen: «Το ID. Roomzz μας δείχνει ποια θα είναι η εικόνα των νέων ηλεκτροκίνητων SUV. Η καθαρή σχεδίαση δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και η εμπειρία του χρήστη είναι διαισθητική και έρχεται με φυσικό τρόπο».

Get it on Google Play Download on the App Store