To Οpel Grandland X έφτασε τις 100.000 πωλήσεις

Τον Απρίλιο του 2017 η Opel παρουσίασε το Grandland X, η εμπορική καριέρα του οποίου ξεκίνησε το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου. Από τότε, το νεότερο SUV της Opel έχει σημειώσει αξιοσημείωτη επιτυχία στην κατηγορία του, καθώς έχει ξεπεράσει τις 100.000 παραγγελίες, με το 25% περίπου των πελατών να προέρχονται από τη Γερμανία. Στην πρόσφατη κατανομή παραγωγής μεταξύ των εργοστασίων, το Groupe PSA αποφάσισε ότι το Grandland X θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach της Γερμανίας, από το 2019 και μετά.

Ο ευτυχής ιδιοκτήτης, Antje Fink δήλωσε: «παρήγγειλα το Grandland X επειδή είναι σπορ και ταυτόχρονα άνετο. Οι προβολείς LED και τα εξαιρετικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR είναι απλά απίθανα. Και το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στον τόπο που το κάνει γνήσιο γερμανικό προϊόν».

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Grandland X 1.6 diesel 120 PS

Σύμφωνα με την εταιρία, οι περισσότεροι αγοραστές του μικρομεσαίου crossover παραγγέλνουν τις ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού, καθώς οι εκδόσεις Innovation και Ultimate συγκεντρώνουν το 70% του συνόλου του παραγγελιών. Το Innovation περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Ανίχνευση Πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert) και αισθητήρες Park Pilot, εμπρός και πίσω. Τα επίπεδα άνεσης αυξάνονται περαιτέρω με στοιχεία στάνταρ εξοπλισμού, όπως πίσω πόρτα ελεγχόμενη με τηλεχειρισμό, Keyless Open & Start, διζωνικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού και θερμαινόμενο τιμόνι. Ο στάνταρ εξοπλισμός του κορυφαίου Grandland X Ultimate περιλαμβάνει επιπλέον εργονομικά, δερμάτινα καθίσματα AGR με πιστοποίηση και ένα premium ηχοσύστημα της Denon. Η μαύρη οροφή, οι μαύροι καθρέπτες και οι δίχρωμες, 19άρες ζάντες αλουμινίου BiColor προσθέτουν κομψές λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του Opel Corsa GSi 150 PS στην Ελλάδα (+video)

Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή για το Grandland X με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά άνεσης όπως το σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού AFL LED και το σύστημα infotainment Navi 5.0 IntelliLink, συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Get it on Google Play Download on the App Store