To πιο ακριβό Nissan Skyline R34 στον κόσμο!

Αυτό το Nissan GT-R που βλέπετε στις φωτογραφίες, πέρα από το ότι είναι το ακριβότερο GT-R που υπάρχει, είναι κι αρκετά σπάνιο, καθώς η δημιουργία του αποδίδεται σε μια καθυστερημένη απόφαση των εταιρειών Nissan & Nismo!

Οι δυο εταιρείες ήθελαν να δημιουργήσουν την special έκδοση του GT-R ως τον ύστατο χαιρετισμό σε ένα μοντέλο με εξαιρετικά δυνατή ιστορία, αλλά μέχρι να δοθεί το τελικό «ok», η παραγωγή του μοντέλου είχε σταματήσει.

Δείτε ακόμα: Μέχρι το 2027 μπορεί να συνεχίσει το Nissan GT-R!

Όμως, αμφότερες οι εταιρείες δεν θέλησαν να το βάλουν κάτω κι έτσι η Nismo αναγκάστηκε να βρει 19 μεταχειρισμένα R34 GT-R σε άριστη κατάσταση, στην εξοπλιστική έκδοση V-Spec για να τα μετατρέψει σε Z-Tune. Κι όταν λέμε άριστη κατάσταση εννοούμε ότι μεταξύ των προϋποθέσεων που είχαν θέσει οι επικεφαλής του project, ήταν τα αυτοκίνητα να μην είχαν πάνω από 30.000 χλμ., και να μην έχουν καμία βελτίωση τόσο εμφανισιακά, όσο και μηχανικά.

Από το ενδελεχές ψάξιμο, η Nismo βρήκε 12 μοντέλα Skyline R34 GT-R V-Spec, με τις προδιαγραφές που θέλανε, ενώ τα υπόλοιπα επτά αυτοκίνητα ήταν οχήματα πελατών, τα οποία ήθελαν να τα βελτιώσουν και από V-Spec να τα μετατρέψουν σε Z-Tune. Κι αφού βρήκαν τα μοντέλα, άρχισαν οι εκτενείς βελτιώσεις. Αρχικά ο κινητήρας υπερκυβίστηκε στα 2.800 κ.εκ., από 2.568 κ.εκ. που ήταν από το εργοστάσιο, ενώ τοποθετήθηκαν μεγαλύτερες τουρμπίνες της ΙΗΙ και ένα μεγαλύτερο intercooler.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το Nissan GT-R 50th Anniversary Edition;

Οι κινητήρες συναρμολογήθηκαν «στο χέρι» και η συνολική ισχύς έφτασε τους 500 ίππους. Το κορυφαίο GT-R επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 327 χλμ./ώρα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα τέτοιο σπάνιο GT-R, στο οποίο έγινε πρόσφατα ανακατασκευή και άλλαξε και χρώμα αποκτώντας το εξαιρετικό Midnight Purple III. Άλλωστε είναι το ακριβότερο GT-R στον κόσμο με την τιμή του να αγγίζει τα 500.000 δολάρια ή τα 450.166 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store