Το πιο «καινούργιο» αυτοκίνητο με 5.000 ευρώ;

Η πλειοψηφία όσων ψάχνουν για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, αναζητούν αυτό με τα λιγότερα πραγματικά χιλιόμετρα και με τη χαμηλότερη τιμή. Οι 5.000 ευρώ είναι ένα ποσό που διαθέτουν αρκετοί για να ένα μοντέλο πόλης κυρίως, ωστόσο τα περισσότερα μεταχειρισμένα είναι φορτωμένα με πολλά χιλιόμετρα. Όμως αν είναι σωστά συντηρημένο, δεν έχει φάει γερό τρακάρισμα και ο κάτοχός του το έχει περιποιημένο, τότε δεν θα πρέπει να φοβίζει τον υποψήφιο αγοραστή.

Ψάχνοντας λοιπόν το αυτοκίνητο με τα λιγότερα χιλιόμετρα και με τιμή 5.000 ευρώ, αντικρύσαμε αυτήν την αγγελία με το «μυστηριώδες» κουκουλωμένο μοντέλο. Σύμφωνα με την περιγραφή της αγγελίας η προέρχεται από ιδιώτη από το Λουτράκι, «το όχημα είναι σε ακινησία με πραγματικά χιλιόμετρα και γι’αυτό το βλέπετε με κουκούλα». Γεμάτοι περιέργεια κάναμε το «κλικ» και αντικρύσαμε ένα Lancia Ypsilon του 2004 με μόνο 34.950 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για το δεύτερης γενιάς Ypsilon που παρουσιάστηκε το 2003 και αντικαταστάθηκε το 2011. Παρά τα χρόνια του διακρίνεται ακόμα για τη φινετσάτη εμφάνισή του μέσα – έξω και το πολυτελές εσωτερικό του, που θα το «ζήλευαν» σύγχρονα αυτοκίνητα. Οι δερμάτινες επενδύσεις ενισχύουν τον premium «αέρα» του και σίγουρα με ένα καλό βιολογικό καθαρισμό θα επανέλθει στην αρχική του λάμψη.

Το συγκεκριμένο Lancia Ypsilon εφοδιάζεται με τον 1.400άρη κινητήρα Fire, ο οποίος για την εποχή του είχε (και έχει) αρκετή δύναμη. Καινούργιο απέδιδε 95 ίππους και 128 Nm ροπής και επιτάχυνε το μικρό (3.778 χλστ.) και ελαφρύ αμάξωμα (980 κιλά) στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. Ίσως του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και με λίγη περιποίηση να βγει από την ακινησία.

Get it on Google Play Download on the App Store