Το πιο βαρετό αυτοκίνητο όλων των εποχών!

Στους δρόμους καθημερινά κυκλοφορούν εκατομμύρια αυτοκίνητα, διαφόρων τύπων, μακρών, μεγεθών κ.λπ. Κάποια από αυτά είναι πιο ενδιαφέροντα σε σχεδιασμό, επιδόσεις, τεχνολογία κ.λπ., ενώ άλλα είναι κάπως βαρετά. Ποιο είναι όμως το πιο… άχρωμο και άοσμο αυτοκίνητο όλων των εποχών;

Την απάντηση δίνει η εταιρία Hagerty, ο μεγαλύτερος πάροχος εξειδικευμένης ασφάλισης κλασικών αυτοκινήτων, με έδρα το Μίσιγκαν. Παράλληλα, είναι ο οργανωτής του «Festival of the Unusual». Πρόκειται για μια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων, όπου λαμβάνουν μέρος μόνο βαρετά και καθημερινά αυτοκίνητα. Στην top 10άδα των πιο αδιάφορων μοντέλων όλων των εποχών είναι αρκετά Austin, μεταξύ των οποίων στην κορυφή τοποθετείται το Austin Montego. Εκτός από την καθόλου ενδιαφέρουσα σχεδίαση, το βρετανικό αυτοκίνητο είχε προβλήματα ποιότητας και αξιοπιστίας.

Πληροφοριακά, το Austin Montego ξεκίνησε να παράγεται (και ως MG) από το 1984 έως το 1988 από την British Leyland, ενώ μεταξύ 1988 έως 1995 το είχε αναλάβει ο όμιλος Rover. Πιο γνωστό ήταν με το κλασικό σεντάν αμάξωμα των 4,5 μ. μήκους, ωστόσο ήταν διαθέσιμο σε 5θυρο και στέισον βάγκον. Συνολικά πωλήθηκαν κοντά στα 436.000 Montego, όμως το 2020 στη Μ. Βρετανία ήταν καταχωρημένα μόλις 34!

Get it on Google Play Download on the App Store