Το πρώτο λεωφορείο εκτός δρόμου στον κόσμο (+video)

Ένα νέο είδος οχημάτων γεννιέται… Ο λόγος για τα εκτός δρόμου λεωφορεία τα οποία μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν παρά μόνο ως σκέψη ή ως ανάγκη, καθώς πολλές φορές έχουμε δει λεωφορεία να κινούνται εκτός δρόμου με το έτσι θέλω του οδηγού τους… Πλέον όμως, χάρη στην εταιρεία ονόματι Torsus, υπάρχει το πρώτο λεωφορείο εκτός δρόμου, το οποίο υπόσχεται να πάει παντού, απροβλημάτιστα.

Δείτε ακόμη: Παρατημένο Lada Niva θα γίνει το ακριβότερο όλων των εποχών

Αυτό ονομάζεται Praetorian και σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του μπορεί να μεταφέρει έως και 35 επιβάτες στα πιο δύσκολα μέρη. Η απόστασή του από το έδαφος είναι στα 400 χλστ. ενώ μπορεί να περάσει από εστίες νερού βάθους έως και 700 χλστ. Το Torsus Praetorian παίρνει πνοή από ένα 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ πετρελαίου 6.9 λτ. το οποίο αποδίδει 240 ίππους και 925 Nm ροπής.

Το συνολικό μήκος του λεωφορείου είναι 8.450 χλστ. ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 4.200 χλστ. Το μέγιστο ωφέλιμο βάρος είναι στα 13.500 κιλά και τα μηχανικά του μέρη, από το μοτέρ έως και τη μετάδοση, προέρχονται όλα από τη MAN.

Διαβάστε επίσης: Η εξέλιξη των ηχοσυστημάτων: Από το ράδιο στο internet

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το Torsus Praetorian είναι γεμάτο ανέσεις για τους επιβάτες, καθώς διαθέτει μεταξύ άλλων ρυθμιζόμενα καθίσματα με ανεξάρτητο κλιματισμό, φιμέ τζάμια και σύστημα ψυχαγωγίας. Εδώ στο site της εταιρείας, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Get it on Google Play Download on the App Store