Το Skoda Kodiaq έγινε ασθενοφόρο

Το ίδρυμα South Western Ambulance Service NHS Foundation Trust προμηθεύτηκε 18 ολοκαίνουργια Skoda Kodiaq, εμπλουτίζοντας το στόλο των νοσηλευτικών οχημάτων του.

Δείτε ακόμα: 560 νέα οχήματα για την Ελληνική Αστυνομία

Οι Βρετανοί απέκτησαν τα ειδικά διαμορφωμένα Kodiaq, κατόπιν διαμόρφωσης από την Halls Electrical και ξεχωρίζουν χάρις στα κλασικά χρώματα των αγγλικών ασθενοφόρων, αλλά και τις σειρήνες με τους φάρους. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πολύ περισσότερες, με πρώτη και κυριότερη τις δυο οθόνες στο κέντρο του ταμπλό και την πλευρά του συνοδηγού. Αμφότερες ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους, προτείνοντας εναλλακτικές διαδρομές και ενημερώνοντας ταχύτατα για την τοποθεσία περιστατικών και κλήσεων ανάγκης. Στάνταρ είναι και ο ασύρματος.

Η τρίτη σειρά καθισμάτων έχει αφαιρεθεί, με τον απαραίτητο εξοπλισμό να παίρνει τη θέση της και να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι κανονικό φορείο.

Διαβάστε επίσης: Νέα περιπολικά Nissan Navara για το Λιμενικό

Κάτω από το καπό υπάρχει ο 2λιτρος TDI των 150 ίππων στις 3.500-4.000 σ.α.λ. και 340 Nm ροπής στις 1.750-3.000 σ.α.λ., συνδυαζόμενος με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και σύστημα τετρακίνησης 4Motion. Στην εργοστασιακή έκδοση ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. και η τελική φτάνει τα 194 χλμ./ώρα. Τα νούμερα επιδόσεων του νοσοκομειακού Kodiaq δεν ανακοινώθηκαν, ούτε το βάρος του.

Get it on Google Play Download on the App Store