Το Toyota Auris πέθανε… Ζήτω το Toyota Corolla!

Σας το είχαμε γράψει από την αρχή του έτους, όπως μπορείτε να δείτε και εδώ, πως η Toyota σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή της ονομασίας Corolla σε όλη την γκάμα του μοντέλου και σε όλο τον κόσμο, εγκαταλείποντας την ονομασία Auris.

Δείτε ακόμη: Απίθανο, πισωκίνητο Toyota Auris 1.000+ PS (+video)

Πλέον, ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση από την ιαπωνική μάρκα, η οποία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, που αναφέρει πως το Corolla θα συνεχίσει την καριέρα του παγκοσμίως, με την ίδια ονομασία και για τα τρία αμαξώματά της (σεντάν, χάτσμπακ και στέισον βάγκον). Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει σχετικά πως το Corolla θα λανσαριστεί στις αρχές του 2019 και στην ευρωπαϊκή αγορά αντικαθιστώντας το Auris, το οποίο προσφάτως το γνωρίσαμε στη νέα του γενιά, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και την πρώτη εικόνα του νέου Toyota Corolla με πεντάθυρο αμάξωμα, όπως μπορείτε να δείτε πιο πάνω.

Να θυμίσουμε πως το Toyota Auris είναι στην αγορά από τα τέλη του 2006 και αντικατέστησε την hatchback έκδοση του τότε Corolla, η οποία συνέχισε να διατίθεται αποκλειστικά με σεντάν αμάξωμα. Όταν το Toyota Auris έκανε την εμφάνισή του το 2006, αντικαθιστώντας την 3θυρη και 5θυρη έκδοση του Corolla, η επίσημη αιτιολόγηση από την ιαπωνική μάρκα ήταν πως η νέα ονομασία θα τόνιζε την φιλοσοφία του νέου της πρότζεκτ, το οποίο είχε στο επίκεντρό του την ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε επίσης: Έτσι φτιάχνει η Papadakis Racing Toyota Corolla με 1.000 PS

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Toyota, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για την επιστροφή της Corolla και ως χατσμπακ στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture). Τέλος, οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πως στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού θα δούμε και το Corolla Touring Sports στην υβριδική της εκδοχή.

Get it on Google Play Download on the App Store