Το Toyota Land Cruiser που γελάει με τις χειροβομβίδες

Το απόλυτο Toyota Land Cruiser για εμπόλεμες ζώνες δημιούργησε η εταιρία Inkas, και μάλιστα της σειράς 70 που έκανε ντεμπούτο 39 χρόνια πριν. Το Land Cruiser 70 συνεχίζει να διατίθεται κανονικά σε αρκετές αγορές, σημειώνοντας τεράστια εμπορική επιτυχία. Όσοι κάτοχοι μένουν σε δύσκολες περιοχές ή οι εργασιακοί κίνδυνοι μπορούν να τους φέρουν αντιμέτωπους με πυρά, μόλις βρήκαν τη λύση στα προβλήματά τους.

Η Inkas εξόπλισε το αμάξωμα και το πάτωμα με θωράκιση επιπέδου BR6, όπερ σημαίνει πως πλέον το ιαπωνικό off roader αντέχει βολές από πυροβόλο όπλο και έκρηξη από χειροβομβίδες ή νάρκες. Συγκεκριμένα, η καμπίνα επιβατών διατηρείται ασφαλής ακόμα κι αν σκάσουν δυο χειροβομβίδες ταυτόχρονα από κάτω, ενώ αν οι επιτεθέμενοι έχουν μέχρι αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ σφαίρα δεν πρόκειται να περάσει. Το αυτοκίνητο, ωστόσο, μπορεί να ακινητοποιηθεί, καθώς τα ελαστικά είναι κλασικά all terrain του εμπορίου.

Τα λάστιχα είναι ένα μόνο μέρος από τις παρεμβάσεις της Inkas για τη βελτίωση των -ήδη εξαιρετικών- εκτός δρόμου δυνατοτήτων του Land Cruiser, μέσω του πακέτου Expendition. Μια heavy duty ανάρτηση, πιο ανθεκτικές προστατευτικές ποδιές (που λειτουργούν και ως έξτρα ασπίδα στις εκρήξεις), ο «εργάτης» με το bull bar στο νέο προφυλακτήρα, ο «αναπνευστήρας» και η σχάρα στην οροφή ολοκληρώνουν την «ομπρέλα» του off roading.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχουν βελτιώσεις, με τον 4.5 V8 τουρμποντίζελ να παράγει 205 ίππους στις 3.400 σ.α.λ. και 430 Nm στις 1.200-3.200 σ.α.λ., τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς μέσω τριών διαφορικών και 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Get it on Google Play Download on the App Store