Το VW Aero B «λοκάρει» το Tesla Model 3

Η VW ετοιμάζει ευρείας κλίμακα επίθεση στα ηλεκτρικά, μέσω της σειράς ID. Τα ID.3, ID.4 και ID. Buzz ήδη διατίθενται, ενώ έρχεται κι ένα μεσαίο σεντάν που θα τοποθετηθεί απέναντι στο Tesla Model 3. Προς το παρόν είναι γνωστό ως Aero B και κάπως έτσι, θα εμφανιστεί στην αγορά.

Οι ψηφιακές απεικονίσεις του Avarvaari βασίζονται στο teaser της VW, που είχε δημοσιοποιήσει στα μέσα Μάρτη, τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες και το πρωτότυπο ID. Space Vizzion, από το Σαλόνι του Λος Άντζελες το 2019. Η σχεδιαστική ταυτότητα των ID. είναι παρούσα, με τα εμπρός φωτιστικά σώματα και τη λωρίδα που πλαισιώνει το σήμα εμπρός, αλλά και τη διάταξη των φαναριών πίσω. Επί της ουσίας βλέπουμε μια παραλλαγή του ID.4, σε πιο δυναμική εκτέλεση liftback. Ένα σχήμα που -διόλου τυχαίως- θυμίζει Tesla Model 3, ήτοι τον άμεσα ενδιαφερόμενο ανταγωνιστή.

Οι Γερμανοί θέλουν σεβαστό μερίδιο από την επιτυχία του αμερικανικού EV, αλλά και να μην αφήσουν μόνες τους τις BMW και Mercedes στην κατηγορία, όπου εκπροσωπούνται από τις i4 και EQE αντίστοιχα. Το Aero B θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και κατά πάσα πιθανότητα θα προσφέρεται στη γνώριμη διάταξη μονού ή διπλού ηλεκτροκινητήρα, που γνωρίζουμε από τα ID.4 και ID.4 GTX. Η απόδοση θα κυμαίνεται από 204 έως 299 ίππους, με τη μεγάλη μπαταρία των 77 kWh να αναλαμβάνει το ενεργειακό σκέλος και της αυτονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από Βόλφσμπουργκ μεριά, το Aero B θα μπορεί να καλύψει πάνω από 700 χλμ. με μια φόρτιση. Για αρχές 2023 τοποθετείται η πρεμιέρα του, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε για να δούμε αν θα ισχύσουν αυτά τα νούμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store