Top 100 αξιόπιστα αυτοκίνητα στην Αγγλία

Ο τομέας της αξιοπιστίας ή αλλιώς της συχνότητας εμφάνισης βλαβών σε ένα αυτοκίνητο είναι μείζονος σημασίας, τόσο για την ίδια την εταιρεία, όσο φυσικά και για τον αγοραστή. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να επηρεαστεί η εμπορική πορεία ενός αυτοκινήτου και στη δεύτερη θα ταλαιπωρείται ο κάτοχος του οχήματος, αν αυτό βγάζει βλάβες. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος οδήγησης και η χρήση, αφού όταν το αυτοκίνητο οδηγείται άτσαλα και δεν τηρούνται τα service του, τότε αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να βγάλει προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη: Τα αυτοκίνητα που κρατάνε περισσότερο οι ιδιοκτήτες τους

Από τις πιο μεγάλες έρευνες αξιοπιστίας αυτοκινήτων που γίνονται σε ευρωπαϊκή χώρα, είναι αυτή της Βρετανικής Reability Index, της οποίας τα δεδομένα ενημερώνονται συνεχώς μέσω της εταιρείας επέκτασης εγγύησης Warranty Direct (πάνω από 50.000 δεδομένα). Ο δείκτης αξιοπιστίας ενημερώνεται συνεχώς και υπολογίζεται από τον συνδυασμό του αριθμού βλαβών του αυτοκινήτου, του κόστους επισκευής, του μέσου χρόνου που μένει σε ακινησία λόγω επισκευών, της ηλικίας του οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων.

Όσο μικρότερο είναι το νούμερο του δείκτη του Reability Index, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το αυτοκίνητο. Δείτε τη λίστα με τα 100 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν τους 12 τελευταίους μήνες στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου:

Διαβάστε ακόμη: Τι σημαίνουν τα ονόματα των μοντέλων της Toyota;

 

Get it on Google Play Download on the App Store