Toyota bZ4X σε στιλ… Corolla. Λέτε; (+video)

Όταν υπάρχει φαντασία, τα πάντα είναι… ορατά, αν όχι εφικτά. Ποιος μπορεί να μας πει, όμως, ότι η τολμηρή φαντασία ενός γνωστού στα social media «καλλιτέχνη», δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα;

Αρκεί να δείτε τι σκαρώνει στο παρακάτω βίντεο ο Marouane Bembli, γνωστός ως «TheSketchMonkey» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος μεταμόρφωσε το ηλεκτρικό Toyota bZ4X σε ένα hot hatch τύπου Corolla GR.

To ευφάνταστο βίντεο… μετασχηματισμού που διαρκεί περισσότερο από 19 λεπτά, μπαίνει στο ζουμί της υπόθεσης στα τελευταία τέσσερα λεπτά (από το 15:22 και μετά).

Ο «TheSketchMonkey» δηλώνει ότι δεν είναι ακριβώς ικανοποιημένος με το πρώτο όχημα e-TNGA της Toyota και ήθελε να μας δώσει τη γνώμη του για το θέμα. Φυσικά, ζωγραφίζει ενώ μιλάει. Τι κάνει; «Κατεβάζει» το bZ4X σε σπορ διαστάσεις χάτσμπακ και τολμά να δοκιμάσει ένα στυλ hot hatch, με μαύρες ζάντες, φαρδύτερα ελαστικά και με τον ίδιο φουτουριστικό σχεδιασμό έγινε λίγο πιο μοχθηρό.

Στο τέλος του βίντεο, οι θαυμαστές του συμφωνούν ότι αυτή η μεταμόρφωση είναι καλύτερη από το πρωτότυπο μοντέλο (!) και μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα ήθελαν να το δουν με τη «φόρμα» της Gazoo Racing EV ως ένα alter ego toy Toyota GR Corolla 2023!

Yπενθυμίζεται ότι το Toyota bZ4x βασίζεται στην νέα πλατφόρμα που έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας, την e-TNGA, η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Subaru. Η μπαταρία των 71,4 kWh βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα αποτελώντας μέρος του πλαισίου, με τη μέγιστη αυτονομία της να ξεπερνάει τα 450 χλμ., (κατά το πρωτόκολλο WLTP) ενώ σύμφωνα με τη Toyota, η μπαταρία ακόμα και μετά από 10 χρόνια χρήσης θα διατηρεί το 90% της συνολικής της χωρητικότητας.

 

Get it on Google Play Download on the App Store