Πώς θα κινηθεί η παραγωγή του Toyota GR Corolla;

«Γκολ από τα αποδυτήρια» έβαλε η Τoyota με το GR Corolla, που εμφανίστηκε έπειτα από αναμονή μηνών και συγκλόνισε άπαντες με την εμφάνιση αλλά και τα χαρακτηριστικά του.

Τα νέα συνεχίζονται όμως για την rally replica εκδοχή του παγκοσμίου best seller των Ιαπώνων, καθώς στο φως έρχονται οι δύο εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμο: η βασική Core, που θα ξεκινήσει από φέτος κιόλας την εμπορική της πορεία, και η πιο «αγωνιστική» Circuit. Η πρώτη είναι το κόκκινο αυτοκίνητο των φωτογραφιών, ενώ η δεύτερη το ανθρακί και το λευκό, που καίει λάστιχο. Όπως βλέπουμε, το GR Corolla Circuit «μυρίζει» WRC, χάρις στην αεροτομή και τις επιπλέον αεροδυναμικές προσθήκες. Συν τοις άλλοις, η οροφή κατασκευάζεται από ανθρακονήματα και παραπέμπει στις αντίστοιχες των BMW M.

Ανοίγοντας την πόρτα, ξεχωρίζουν τα σπορ suede καθίσματα της Brin Naub και φυσικά όλο το υπόλοιπο «αγωνιστικό» πακέτο των εκδόσεων GR.Aν αναρωτιέστε πώς και, κυρίως πότε, θα είναι διαθέσιμη η Circuit, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι προορίζεται μόνο για την αγορά των ΗΠΑ, σε 1.500 κομμάτια, ενώ θα παραμείνει στους καταλόγους μόνο για το 2023. Όποιος πρόλαβε, δηλαδή, τον «Κύριο είδε». Αντιθέτως, η πιο… απλή Core θα λανσαριστεί από εφέτος και δεν θα έχει περιορισμούς στον αριθμό αντιτύπων.

Καλά όλα αυτά, αλλά ποια είναι η τιμή της; Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 40.000 δολάρια, όπερ 36.200 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία δολαρίου-ευρώ. Σε πρώτη ανάγνωση, πάντως, η τιμή ακούγεται μάλλον αισιόδοξη.

Get it on Google Play Download on the App Store