Toyota Hilux 4×4 του 1993 δεν έχει πατήσει χωράφι

Το pick-up αυτοκίνητο που κυριαρχεί στα χωράφια και στις αγροτικές περιοχές γενικότερα, δεν είναι άλλο από το «αειθαλές» Toyota Hilux. Στο τιμόνι του βρίσκονται από παππούδες έως νεότεροι, με τις ανάλογες συνήθως γενιές του μοντέλου. Ακόμα κυκλοφορούν σε χωριά τρίτης γενιάς Hilux (παρουσιάστηκε το 1978), αλλά και πολλά πέμπτης γενιάς (1988-1997).

Ένα τέτοιο Hilux είναι και αυτό που βλέπετε, κατασκευής του 1993, αλλά αμεταχείριστο και με τα κεριά, αφού το οδόμετρό του έχει γράψει μόνο 151 χιλιόμετρα (94 μίλια για την ακρίβεια). Σίγουρα πρόκειται για το μοναδικό της «σειράς» του σε κατάσταση καινούργιου, το οποίο πωλήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μέσω Ebay στην τιμή των 45.100 δολαρίων (39.963 ευρώ). Είχε βρεθεί σε αποθήκη και μετά προφανώς από ένα γερό πλύσιμο έγινε και ένα τυπικό σέρβις. Αλλάχτηκαν λάδια, φίλτρα, η μπαταρία, το ρεζερβουάρ καυσίμου, τρόμπα βενζίνης και τα ελαστικά. Εξωτερικά έφερε τρία μικροχτυπήματα στην καρότσα, πιθανώς από κάποιο αντικείμενο που έπεσε από την οροφή (ίσως δοκάρι).

Την κίνηση αυτού του μουσειακού Hilux ηλικίας 28 ετών, αναλαμβάνει το μηχανικό σύνολο βενζίνης 2.4 λτ., ισχύος 114 ίππων και 192 Nm ροπής. Όλα τα μηχανικά του μέρη, το πλαίσιο, ο χώρος φόρτωσης και το εσωτερικό έχουν διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση και τώρα περιμένουν ένα νέο κάτοχο. Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται, αυτή τη φορά η δημοπρασία γίνεται μέσω της Mecum Auctions.

Get it on Google Play Download on the App Store