Toyota ή Mercedes; Ποια είναι η πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η εταιρεία Brand Finance ανακοίνωσε την σχετική λίστα της με τις πολυτιμότερες μάρκες παγκοσμίως. Μέσα σε αυτές, όπως είναι φυσικό περιλαμβάνονται και οι μάρκες αυτοκινήτων, με τον ανταγωνισμό να είναι έντονος και τα αποτελέσματα να κρύβουν ανατροπή αυτή την φορά.

Δείτε ακόμη: Η μάρκα με τα πιο «καθαρά» αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Και αυτό γιατί μετά από αρκετά χρόνια, η Toyota έπεσε από την κορυφή της σχετικής λίστας ή καλύτερα η Mercedes την εκθρόνισε καθώς πλέον αυτή φιγουράρει στην πρώτη θέση (δείτε εδώ τα περσινά αποτελέσματα). Συγκεκριμένα, η Mercedes σύμφωνα με την Brand Finance αξίζει 43,9 δισ. δολάρια, ενώ η Toyota 43,7 δισ. δολαρίων. Τρίτη πολυτιμότερη μάρκα είναι η BMW με αξία 41,8 δισ. δολάρια.

Πιο κάτω ακολουθεί και ο σχετικός πίνακας με αναλυτική κατάταξη και αποτελέσματα για τις 10 πρώτες εταιρείες (σε αμερικάνικα δολάρια είναι η αξία τους) και τελική κατάταξη μέχρι την θέση Νο21, πάντα ανάμεσα στις εταιρείες αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Οι σημαντικότερες αλλαγές του νέου Κ.Ο.Κ.

Για την ιστορία να πούμε πως ανεξαρτήτως είδους εταιρείας, η Amazon πλέον είναι πρώτη σε αξία στον κόσμο, με 150,8 δισ. δολάρια, ενώ η Apple είναι στην δεύτερη θέση με 146,3 δισ. δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store