Tραγικό δυστύχημα στις δοκιμές της νέας BMW 8 Series

Την προσεχή Παρασκευή αναμένονται τα αποκαλυπτήρια της πολυαναμενόμενης διαδόχου της θρυλικής «8αρας», ωστόσο η νέα ναυαρχίδα της BMW φαίνεται πως ξεκινάει με «το αριστερό» την καριέρα της.

Δείτε ακόμα: Η εξωφρενική BMW M8 στο πρώτο της video

Ένα πρωτότυπο κατά τη διάρκεια δοκιμών στη Γερμανία ξέφυγε από την πορεία του, βγήκε εκτός δρόμου και χτύπησε με σφοδρότητα σε αρκετά δέντρα, έως ότου ακινητοποιηθεί. Ο  οδηγός του απεγκλωβίστηκε σοβαρά τραυματισμένος, όμως η συνοδηγός του δεν στάθηκε το ίδιο τυχερή. Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, ο 37χρονος που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της BMW είχε πάρει την μητέρα της συμβίας του για μια βόλτα με την ολοκαίνουργια 850, στην διάρκεια της οποίας ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο. Η άτυχη 53χρονη σκοτώθηκε ακαριαία.

Διαβάστε επίσης: Η τέλεια BMW 850 CSi και η συγκινητική ιστορία της (+video)

Το πόσο γρήγορα κινείτο το γερμανικό κουπέ δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά οι γερμανικές Αρχές -βάσει της προσπάθειας που χρειάστηκαν οι πυροσβέστες για να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες και της απόστασης στην οποία έφτασαν τα συντρίμμια- εικάζουν πως η βελόνα του κοντέρ έδειχνε κοντά στα 190 χλμ./ώρα. H M850i xDrive, που ήταν το αυτοκίνητο του συμβάντος, εξοπλίζεται με έναν twinturbo V8 4.4 λίτρων απόδοσης 530 ίππων και 750 Nm ροπής. Επίσημα νούμερα επιδόσεων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως το 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να απαιτεί λιγότερο από 4 δλ. και την τελική ταχύτητα -κατόπιν αφαίρεσης του ηλεκτρονικού περιοριστή των 250 χλμ./ώρα- να ξεπερνάει τα 300 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store