«Τρένο» το νέο Dacia Sandero στον τάρανδο (+video)

Η Dacia παρουσίασε πριν λίγες εβδομάδες την 3η γενιά του Sandero, έχοντας μεγάλες προσδοκίες. Τις οποίες, τουλάχιστον για το τεστ αποφυγής ταράνδου, το ρουμανικό best seller εκπληρώνει στο ακέραιο.

Το km77.com υπέβαλλε στη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας το νέο Sandero Stepway, στην έκδοση 1.0 TCe 100 hp LPG και τροχούς 205/60/R16. Η καλύτερη προσπάθεια σημειώθηκε στα 73 χλμ./ώρα, με τις κλίσεις του αμαξώματος να διατηρούνται σε λογικό επίπεδο και την υποστροφή να διατηρείται εύκολα υπό έλεγχο. Τα περάσματα στα 78 και 80 χλμ./ώρα ήταν σαφώς πιο δύσκολο έργο για την ανάρτηση και τα ελαστικά του Stepway, υποκύπτοντας στο γλίστρημα του εμπρός άξονα. Σε κάθε περίπτωση, οι δοκιμαστές σημειώνουν τις ήπιες και εύκολα ελεγχόμενες αντιδράσεις, που περιορίζονται σχεδόν αποκλειστικά σε εκδήλωση υποστροφής.

Τα 73 χλμ./ώρα που σημείωσε το νέο Dacia, εκτός από πολύ καλή επίδοση κατά μόνας, είναι εξαιρετικά αν τα αντιπαραβάλλουμε με τα αυτοκίνητα που ξεπέρασε. Το VW Golf MK8, για παράδειγμα, είχε πετύχει 69 χλμ./ώρα και το Peugeot 2008 1 χλμ./ώρα παραπάνω από το γερμανικό μικρομεσαίο. Ο premium αδερφός του Golf, το νέο Audi A3, είχε περάσει τους τρεις διαδρόμους με 72 χλμ./ώρα ενώ η τετρακίνητη BMW M235i xDrive των 306 ίππων, βλέπει την πλάτη όλων με 68 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store