Τσαμπουκάς έστειλε «ανάσκελα» G-Wagen (+video)

Τα περιστατικά βίας στους δρόμους (και γενικότερα βίας) έχουν πυκνώσει επικίνδυνα, με πολλούς οδηγούς να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους σαν όπλα. Μια τάση που δεν χαρακτηρίζει μόνο τους «σεσημασμένους» λαούς, αλλά και τους -κατά γενική ομολογία- πιο πολιτισμένους. Τα πλάνα που μας έρχονται από τη Νορβηγία, με ένα Mercedes G-Wagen να καταλήγει ανάποδα έπειτα από διαπληκτισμό οδηγών, είναι αποκαλυπτικά.

Στην αρχή του video βλέπουμε το G-Wagen να πηγαίνει κυριολεκτικά ρόδα-ρόδα με μια B-Class. Τα «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ των δυο Mercedes τελικά έβγαλαν νικητή το πολυμορφικό, που χτύπησε το σκληροτράχηλο 4×4 στο πίσω μέρος, το «γύρισε» και τελικά το ανέτρεψε, στέλνοντάς το παράλληλα σε παρακείμενο ανάχωμα. Η πρώτη εντύπωση έχει να κάνει με ένα κλασικό περιστατικό «road rage», που προέκυψε έπειτα από κάποια παρεξήγηση σχετικά με το ποιος οδηγός έφταιγε για κάτι. Η δεύτερη ανάγνωση, ωστόσο, αναδεικνύει πολύ βαθύτερα αίτια για τις πρωτοφανείς -για τα δεδομένα των Σκανδιναβών- εικόνες.

Στο G-Wagen επέβαιναν τρία μέλη αντι-ισλαμικής ομάδας, που στιγμές νωρίτερα είχε κάψει ένα Κοράνι σε μουσουλμανική γειτονιά προκειμένου να προκαλέσουν. Το σκοπό τους τον πέτυχαν στο ακέραιο, καθώς αμέσως τους πήρε στο κατόπι μια γυναίκα με την B-Class της. Η οργή της ήταν τέτοια που αρχικά, έπεσε πάνω στο πίσω μέρος του G-Wagen και προκάλεσε ζημιά στο δικό της αυτοκίνητο (εννοείται ανέπαφη η «Καναδέζα»). Εν συνεχεία προσπάθησε να τους κλείσει το δρόμο, εξακολούθησε να τους κυνηγά και τελικά έστειλε το πλήρωμα του Mercedes στα χρώματα παραλλαγής, «ανάσκελα» στο οδόστρωμα!

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η υπεύθυνη για το ατύχημα συνελήφθη λίγο αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store