Βασιλική Mercedes S63 AMG με στάνταρ Nokia 3310!

Μια από τις πιο ξεχωριστές και ακριβοθώρητες Mercedes S-Class βρίσκεται σε αναζήτηση νέου κατόχου, έτοιμη να μεταβεί από τα σαλόνια στα… επόμενα σαλόνια.

Η μαύρη W220 των φωτογραφιών δεν είναι απλά μια S63 AMG. Πρόκειται για την εξειδικευμένη έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο, σε συνδυασμό με τον 6.3 V12 και όλο τον έξτρα εξοπλισμό στη διάθεση των VIP επιβατών. Πιο VIP, βασικά, δεν γίνεται, καθότι προέρχεται από την εκλεκτή σειρά Private Lounge της AMG, που απευθυνόταν σε αρχηγούς κρατών, «γαλαζοαίματους», επιφανείς πολιτικούς και γενικά υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη. Μόλις 70 κατασκευάστηκαν, με μία εξ αυτών να επιλέγεται από τον τότε βασιλιά του Βελγίου, Αλβέρτο τον Δεύτερο.

Ο θείος του σημερινού Μέγα Δούκα του Λουξεμβούργου, Ερρίκου, και πρώτος ξάδελφος του βασιλιά της Νορβηγίας, Χάραλντ Ε’, παρήγγειλε την S63 AMG το 2002 και τη χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του μέχρι το 2013, όταν παραιτήθηκε από το θρόνο. Το αυτοκίνητο, ωστόσο, παρέμενε στην υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας, Φιλίππου Β’, μέχρι τώρα. Πλέον ψάχνει τον επόμενο κάτοχο, με 84.000 χλμ. στο οδόμετρο και πρακτικά ανύπαρκτα σημάδια φθοράς. Οι περισσότερες μετακινήσεις της, εξάλλου, γίνονταν «στην κρέμα».

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κλιματιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα παντού, τετραζωνικό κλιματισμό, ηλιοροφή, ηλεκτρικά πτυσσόμενα κουρτινάκια πίσω, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση, υποβοήθηση παρκαρίσματος και το αθάνατο Nokia 3310!

Η S63 AMG W220 παρήχθη για έναν μόνο μήνα και σε ελάχιστες μονάδες, τοποθετούμενη πάνω από την S55 AMG. Ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.258 κ.εκ. αποδίδει 444 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 620 Nm στις 4.400 σ.α.λ., συνεργαζόμενος με 5άρι αυτόματο κιβώτιο. Η επιτάχυνση που μπορεί να προσδώσει στη βάρους 2.035 κιλών Mercedes είναι της τάξης των 5,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Χωρίς τον κόφτη, έχει μετρηθεί μέχρι τα 303 χλμ./ώρα! Αμφιβάλλουμε, βέβαια, αν οι σημαίνοντες επιβάτες της είδαν ποτέ τέτοιες ταχύτητες ή εισηγήθηκαν την αφαίρεση του περιοριστή.

Η τιμή έχει διατηρηθεί σε λογικά επίπεδα, συνυπολογίζοντας τη σπανιότητα και το εξέχον ιστορικό της εν λόγω S-Class. Δική σας για 33.500 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store