Βελτιωμένη, νέα BMW M5 εκθέτει Lamborghini (+video)

H νέα BMW M5 είναι από «την μάνα της» ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο: τα 3,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα και οι 600 ίπποι από 4.4 λτ. διπλά υπερτροφοδοτούμενα λίτρα του V8, δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Δείτε ακόμα: Μάχη ντριφτ: BMW M5 vs Mercedes-AMG E 63 S (+video)

Αλλά και να αφήσουν κάποιον, υπάρχει η AC Schnitzer. Ο διάσημος βελτιωτικός οίκος αυτή την περίοδο εξελίσσει το «κακό» alter ego του γερμανικού υπερσεντάν. Στα πλαίσια των δοκιμών, επισκέφθηκε την πίστα του Sachsenring προκειμένου να αντιπαραβάλει τους χρόνους της βελτιωμένης Μ5 με αυτούς της εργοστασιακής, αλλά και τις αντίστοιχες επιδόσεις των κυριότερων ανταγωνιστών της (κυριότερα της Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC). To αεροδυναμικό πακέτο, που περιλαμβάνει εμπρός splitter με πιο επιθετικό προφυλακτήρα, πίσω αεροτομή και νέο διαχύτη) δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους Γερμανούς να επισκεφθούν μια από τις διάσημες πίστες του MotoGP και του DTM και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Για την χαλιναγώγηση των 700 ίππων του αναβαθμισμένου μοτέρ της νέας BMW M5 κλήθηκε ο Jorg Muller, επί σειρά ετών οδηγός αγώνων της BMW σε διάφορες κορυφαίες διοργανώσεις (DTM, Le Mans, Formula 3). Στόχος ήταν να επικρατήσει της εργοστασιακής Μ5 και της Ε 63 S, όμως τελικά το «ταβάνι» έφτασε πολύ ψηλότερα. Ο Muller κατάφερε να κάνει νέο ρεκόρ πίστας με χρόνο 1.31.71, ξεπερνώντας ακόμα και την κορυφαία σύγχρονη Lamborghini, την Aventador LP 750-4 SV. Το ιταλικό υπεραυτοκίνητο στέλνει 750 ίππους στους τέσσερις τροχούς από έναν ατμοσφαιρικό V12 6.5 λίτρων, ενώ στο Sachsenring κατείχε το ρεκόρ απόλυτου γύρου με χρόνο 1.31.79. Οι μηχανικοί της AC Schnitzer μάλιστα, υποστηρίζουν πως το αυτοκίνητο δεν είναι ακόμα 100% έτοιμο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κατέβει» ακόμα πιο χαμηλά το χρονόμετρο.

Διαβάστε επίσης: Mercedes-AMG GT R με 825 άλογα για τον Hulk!

Ενδεικτικά η AC Schnitzer αναφέρει πως το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί πλέον 3,3 δευτερόλεπτα και η τελική ξεπερνάει τα 320 χλμ./ώρα, με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας των 250 χλμ./ώρα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store