Video: H BMW «βασανίζει» την νέα 3αρα

Εν αναμονή του επίσημου λανσαρίσματος της ολοκαίνουργιας Σειράς 3 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η BMW μας δείχνει τις δοκιμασίες που περνάει η έβδομη γενιά του πιο επιτυχημένου εμπορικά μοντέλου της προκειμένου να είναι έτοιμη για την μάχη με τον αδυσώπητο ανταγωνισμό -εγχώριο και μη. 

Δείτε ακόμα: Αυτό το BMW i3 κάνει Αθήνα – Ξάνθη με ένα «γέμισμα»

Όπως βλέπουμε -και είθισται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες- το υπό εξέλιξη αυτοκίνητο δοκιμάζεται σε όλες τις πιθανές και απίθανες συνθήκες: από αφόρητη ζέστη και ξηρά κλίματα με θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών Κελσίου, σε αβάσταχτο κρύο πολικών καταστάσεων αρκετούς βαθμούς υπό του μηδενός και από εκεί σε κακοτράχαλους δρόμους, στριφτερές διαδρομές, αυτοκινητοδρόμους, πίστα και αεροδυναμική σήραγγα. Η νέα BMW Σειρά 3 τα «γυρνάει» όλα και ετοιμάζεται να αρχίσει τις «εχθροπραξίες» με το Audi A4 και την Mercedes C-Class.

Σχεδιαστικά, αν και το καμουφλάζ είναι έντονο, φαίνεται πως η G20 (όπως είναι η κωδική ονομασία της νέας 3αρας) διατηρεί τις αναλογίες της F30 – η οποία με τη σειρά της, αποτελεί εξέλιξη της Ε90 και ούτω καθεξής. Με λίγα λόγια, τα παραδοσιακά εμπρός φώτα με τα διπλά φανάρια πίσω από ενιαίο κρύσταλλο θα συνεχίσουν να αφήνουν το στίγμα τους, εδώ με προβολείς LED. Όπως και τα πίσω, δηλαδή, όπου συναντάμε το χαρακτηριστικό σχήμα «L». Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν το πιο διαχρονικό στοιχείο των BMW, που δεν είναι άλλο από τα «νεφρά», τα οποία θα είναι τα μεγαλύτερα που έχουν τοποθετηθεί σε 3αρα.

Διαβάστε επίσης: Από το 2019 θα μιλάς με τη BMW σου! (+video)

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η BMW θα μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το ντεμπούτο στο τέλος Σεπτεμβρίου ανακοινώνοντας μόνο ότι η νέα Σειρά 3 θα διαθέτει τον «ισχυρότερο τετρακύλινδρο κινητήρα που έχει τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής της» (μια βελτιωμένη εκδοχή του μοτέρ της X2 M35i δηλαδή, με περισσότερους από τους 306 ίππους του crossover), ενώ είναι και από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στον πλανήτη με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,23. Επίσης οι Βαυαροί κάνουν λόγο για προσαρμοζόμενη ανάρτηση για πρώτη φορά σε BMW Σειρά 3, χαμηλότερο βάρος κατά 55 κιλά, με κατανομή 50:50 σε εμπρός και πίσω άξονα, βελτιωμένη ακαμψία και χαμηλότερο κέντρο βάρος κατά 10 χλστ.

Get it on Google Play Download on the App Store