Volvo V40 με μοτέρ από BMW M5; Κι όμως!

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλά τρελά στο χώρο του αυτοκινήτου, από extreme βελτιώσεις μέχρι εξωφρενικά engine swaps (αλλαγές κινητήρων) και σκληροπυρηνικά drift cars!

Ακριβώς μια τέτοια περίπτωση θα σας παρουσιάσουμε και πιο συγκεκριμένα ένα Volvo V40 που κινείται από τον θηριώδη κινητήρα από BMW M5, του οποίου η δύναμη καταλήγει στους πίσω τροχούς.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Volvo V60 D4 Geartronic 190 PS

Το driftαδικο πλέον Volvo V40 τσούλησε από το εργοστάσιο ως ένα V40 Cross Country 4κινητο, με τους τροχούς να παίρνουν κίνηση από έναν 2,5λιτρο πετρελαιοκινητήρα ισχύος 250 ίππων. Μέχρι που το πήρε στα χέρια του ο κύριος Michael “Fast Mike” Anderson, λάτρης των πισωκίνητων κι αγωνιζόμενος σε διοργανώσεις drift. Αρχικά ο γρήγορος Mike, πέταξε τον εργοστασιακό κινητήρα και τοποθέτησε τον 8κυλινδρο, 5 λίτρων κινητήρα από Μ5. Εν συνεχεία τοποθέτησε για κάθε μεριά του V, μια τουρμπίνα Garrett, με πίεση λειτουργίας 0.7 bar, εκτοξεύοντας έτσι την ιπποδύναμη στους 721 ίππους και τη ροπή στα 934 Nm. Όμως για να μεταφέρεται η δύναμη στον πίσω άξονα, πραγματοποιήθηκαν μερικές μετατροπές ακόμα.

Διαβάστε επίσης: Driftομηχανή το Mini Cooper των 600 ίππων! (+video)

Η εμπρός ανάρτηση προέρχεται από Volvo 940, η μετάδοση της κίνησης γίνεται από το κιβώτιο ΖF, προερχόμενο από πετρελαιοκίνητη BMW, ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί ένα υποπλαίσιο από BMW E60, καθώς ο άξονας και το διαφορικό της Μ5.

Δείτε το εν δράσει και απολαύστε το!

Get it on Google Play Download on the App Store