Βραβεία σχεδιασμού για τα νέα Honda Jazz και Crosstar

Τα νέα αποκλειστικά υβριδικά Honda Jazz e:HEV και Jazz Crosstar, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο θεσμό Red Dot Award, για την κατηγορία «Προϊοντικός Σχεδιασμός».

«Είχαμε μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά, κατακτώντας αρκετά βραβεία στη κατηγορία Προϊοντικός Σχεδιασμός του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού Red Dot» δήλωσε ο Toshinobu Minami, Chief Operating Officer, Design Center, Honda R&D Co. Ltd, συμπληρώνοντας: «Από τότε που ιδρύθηκε η Honda, στόχος μας ήταν πάντα ο προϊοντικός σχεδιασμός να αποτυπώνει τη φιλοσοφία μας να κάνουμε την καθημερινότητα των πελατών μας πιο απολαυστική, και βλέπουμε τώρα τις διακρίσεις αυτές ως επιβράβευση των προσπαθειών μας. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο ίδιο πνεύμα, σκεπτόμενοι αντισυμβατικά και σχεδιάζοντας προϊόντα που ξαφνιάζουν και ενθουσιάζουν τους πελάτες στην καθημερινότητά τους.»

Τα βραβεία Red Dot είναι μία ετήσια διοργάνωση της οποίας την κριτική επιτροπή απαρτίζουν 50 διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί, οι οποίοι δοκιμάζουν, αξιολογούν και εξετάζουν το κάθε υποψήφιο μοντέλο, αναζητώντας χαρακτηριστικά εξαιρετικής σχεδίασης και καινοτομίας. Τα κριτήρια επιλογής επαναξιολογούνται και αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο, ώστε να αντικατοπτρίζουν τις τελευταίες τεχνικές, κοινωνικές οικονομικές και οικολογικές απαιτήσεις.

Εκτός από τα Jazz, πρωτιά για τη Honda κέρδισε και το scooter Forza 750. Παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2020 και αποτελεί την κορωνίδα της διάσημης οικογένειας πολυτελών scooter Forza, που συνδυάζουν την άνεση και την εμφάνιση ενός scooter τύπου GT (Grand Touring) με σπορ επιδόσεις και ευελιξία. Κινείται από έναν δικύλινδρο κινητήρα 745 κ.εκ. και φέρει πλούσιο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει πολλαπλά προγράμματα λειτουργίας, σύστημα Honda Selectable Torque Control, το μοναδικό – στο χώρο της μοτοσυκλέτας – κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Honda,, φωτισμό full LED και το φωνητικές εντολές (Honda Smartphone Voice Control).

Οι τελευταίες διακρίσεις αποτελούν συνέχεια άλλων πρόσφατων επιτυχιών της Honda στο θεσμό Red Dot. Το 2020, το Honda e απέσπασε τον κορυφαίο τίτλο «Best of the Best» και διακρίθηκε δίπλα στην CBR1000RR-R Fireblade SP – την πρώτη μοτοσυκλέτα της Honda που κέρδισε βραβείο Red Dot. Άλλα μοντέλα της Honda που έχουν διακριθεί στο θεσμό είναι το Honda S2000 το 2001, το Civic το 2006, και το Accord Tourer το 2008.

Get it on Google Play Download on the App Store