Βράβευση για το Hyundai IONIQ 5… μέσω Γερμανίας

Το φρεσκότατο και σύγχρονο Hyundai IONIQ 5 κατέκτησε το βραβείο «Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022»  στην κατηγορία «New Energy». Έτσι, το αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο CUV εντάσσεται αυτόματα στον τελικό του GCOTY. Το IONIQ 5 θα διαγωνιστεί με τους νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών «Compact», «Premium», «Luxury» και «Performance» και ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στις 25 Νοεμβρίου 2021.

Το IONIQ επικράτησε έναντι ανταγωνιστών, όπως η BMW iX και η Mercedes-Benz EQS, καθώς ψηφίστηκε από την ειδική επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να γίνεται πολύ δημοφιλές και στον κόσμο. Βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), που αναπτύχθηκε από το Hyundai Motor Group και η οποία αφορά αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του IONIQ 5 μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις του μοντέλου, με μπαταρίες 58 και 72,6 kWh και κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς. Ανάλογα με τη διαμόρφωση, το μεσαίο CUV της Hyundai μπορεί να προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως και 481 χιλιόμετρα, με μία μόνο φόρτιση (σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP).

Μοναδική στην κατηγορία, είναι η προηγμένη τεχνολογία φόρτισης 800 volt του αυτοκινήτου, η οποία επιτρέπει και στις δύο επιλογές μπαταριών, να φορτίζουν από 10 έως 80% της χωρητικότητάς τους μέσα σε 18 μόλις λεπτά (σε ταχυφορτιστές). Επιπλέον, η λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) του IONIQ 5, προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να λειτουργούν ή να φορτίζουν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρικά σκούτερ.

Όπως δηλώνει και ο κ. Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer του Hyundai Motor Group, το IONIQ 5 αποτελεί την αρχή της νέας ηλεκτροκίνητης εποχής της Hyundai, καθώς ανακαλύπτοντας ξανά τις ρίζες της εταιρείας και ερμηνεύοντας εκ νέου το DNA του πρώτου μοντέλου, που ήταν το «Pony», προβάλει τη μάρκα στο μέλλον.

Get it on Google Play Download on the App Store