Νέο VW Golf 3θυρο και Golf Cross θα θέλατε;

Το VW Golf είναι ένα μοντέλο ορόσημο για την VW που αισίως μπήκε στην 8η γενιά του και είδαμε από κοντά στην έκθεση Αυτοκίνηση 2019. Αναμενόμενο λοιπόν η φαντασία των ανεξάρτητων σχεδιαστών vα έχει πάρει φωτιά, αποτυπώνοντας το πώς οραματίζονται διάφορες εκδόσεις του VW Golf.

Δείτε ακόμη: VW Tiguan 2.0 BiTDI 240PS: Στην κορυφή των SUV

Ένας εξ αυτών είναι ο Ρώσος Aksyonov Nikita που μας παρουσιάζει δυο διαφορετικά σχέδια του Golf: το VW Golf Cross, (το ονομάζει Alltrack) καθώς και την 3θυρη έκδοση του δημοφιλούς γερμανικού μικρομεσαίου.

Δείτε ακόμα: VW Tiguan Allspace για Extra Large ανέσεις!

Η ιδέα του VW Golf Cross είναι ενδιαφέρουσα μιας και συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του Golf με ελαφρώς αυξημένες off road δυνατότητες ελεώ του αυξημένου ύψους του αμαξώματος και των προστατευτικών τμημάτων στους προφυλακτήρες, θόλους και μαρσπιέ. Η συγκεκριμένη έκδοση, αν ποτέ αποφασίσουν οι ιθύνοντες του γερμανικού ομίλου να προχωρήσουν στην παραγωγή της, θα έχει να ανταγωνιστεί δυνατούς παίκτες όπως το Ford Focus Active καθώς και το φρέσκο Kia XCeed.

Διαβάστε επίσης: Πώς η VW θα βάλει όλο τον κόσμο στην πρίζα!

Σε ότι αφορά τώρα την 3θυρη έκδοση του Golf, εδώ ο Aksyonov, «χτύπησε» νεύρο, μιας και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από την γερμανική μάρκα να κατασκευάσει την τρίθυρη εκδοχή του best seller της. Σε ότι αφορά τα σχέδια τώρα, πέρα από τις 2 λιγότερες πόρτες στο πίσω μέρος, ο Aksyonov έχει προσδώσει και μερικά extra δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως σπορ προφυλακτήρες, πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα, καθώς και κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις των εξατμίσεων.

Πώς σας φαίνονται τα δημιουργήματα του σχεδιαστή; Θα θέλατε να τα δείτε στην αγορά τα επόμενα χρόνια;

Get it on Google Play Download on the App Store