VW: «Όχι» σε εργοστάσιο στην Τουρκία»

Η VW αναβάλει την κατασκευή νέου εργοστασίου στην Τουρκία, απόφαση που επικρότησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess.

Ο λόγος της αναβολής είναι σαφώς οι πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, για τις οποίες έδωσε το πράσινο φως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan.

Δείτε ακόμα: Οδεύει για Σλοβακία το νέο εργοστάσιο της VW;

«Όσο σκοτώνονται άνθρωποι, δεν θα θέσουμε το θεμέλιο λίθο κοντά σε ένα πεδίο μάχης», ανέφερε ο Herbert Diess σε άρθρο του στο LinkedIn, υπό τον τίτλο «Η ουσία ενός παγκόσμιου οργανισμού». Βέβαια, ο κ. Diess, παραδέχτηκε ότι το εργοστάσιο αυτό θα ήταν προς το οικονομικό συμφέρον της VW και για το λόγο αυτό η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί και παραμένει ανοιχτή, όπου συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Volkswagen ανέβαλε την απόφασή της μέχρι το τέλος του έτους. Το κάναμε παρά το γεγονός ότι ένα εργοστάσιο στην Τουρκία είναι προς το οικονομικό μας συμφέρον. Η απόφασή μας για ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία είναι ακόμα ανοιχτή. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Στα ηθικής τάξεως ζητήματα δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις. Αυτό μπορεί να αφορά τις κυβερνήσεις, αλλά σίγουρα αφορά κι εμάς».

Διαβάστε επίσης: Λέτε να δούμε εργοστάσιο της VW στην Ελλάδα;

Μόλις, την περασμένη εβδομάδα ο Diess είχε δηλώσει πως «η ανέγερση ενός εργοστασίου υπό αυτές τις τεταμένες συνθήκες θα ήταν μια εντελώς ανεύθυνη εξέλιξη». Να θυμίσουμε πως η ανέγερση του εργοστασίου στην Τουρκία αποτελεί μια επένδυση ύψους 1,2-1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα απασχολούσε περίπου 4.000 ανθρώπους.

Get it on Google Play Download on the App Store