VW Tiguan Allspace για πολύτεκνους και δραστήριους

Οι πολυμελείς οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, έχουν αυξημένες ανάγκες σε χώρους για τις μετακινήσεις τους, ενώ δεν πρέπει να γίνεται κανένας απολύτως συμβιβασμός σε ανέσεις αλλά και σε ασφάλεια. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν ένα δραστήριο lifestyle, αγαπούν τις εξορμήσεις εκτός πόλης και τα ταξίδια, αλλά θέλουν να έχουν παρέα τους φίλους τους.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Tiguan Allspace 1.5 TSI 150 PS DSG7

Για όσους λοιπόν δεν κάνουν «εκπτώσεις» και αναζητούν ένα αυτοκίνητο που παρέχει τα πάντα, τότε το νέο VW Tiguan Allspace αποτελεί ιδανική επιλογή.

Σε σχέση με το «απλό» Tiguan, το Tiguan Allspace διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις, παρέχοντας ακόμα μεγαλύτερους για επιβάτες και αποσκευές. Το αυξημένο κατά 21,5 εκ. μήκος του Tiguan Allspace (4.701 χλστ. έναντι 4.486 χλστ.) προσφέρει τη δυνατότητα είτε για μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (230-1.775 λτ.) είτε για μία 3η σειρά καθισμάτων -ανήκει στο βασικό εξοπλισμό– που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση δύο επιπλέον επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο επιπλέον καθίσματα της 3ης σειράς μπορούν να αναδιπλωθούν μεμονωμένα και να δώσουν την δυνατότητα τοποθέτησης αντικειμένων μεγάλου μήκους. Επιπλέον σε σχέση με το Tiguan, το Allspace είναι πιο ψηλό κατά 28 χλστ. (1.674 χλστ. έναντι 1.646 χλστ.) και διαθέτει πιο μακρύ μεταξόνιο κατά 106 χλστ. (2.787 χλστ. έναντι 2.681 χλστ.).

Δείτε ακόμη: Volkswagen Tiguan: To Golf των SUV!

Στην ελληνική αγορά, το Tiguan Allspace διατίθεται με τους κινητήρες βενζίνης 1.5 TSI 150 PS και 2.0 TSI 190 PS 4Motion, καθώς και με τους πετρελαίου 2.0 TDI 150 PS και 2.0 TDI 190 PS 4Motion. Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις 4Motion έχουν 4 διαφορετικά προγράμματα/προφίλ οδήγησης.

Φυσικά, το Tiguan Allspace διαθέτει και όλες τις τεχνολογίες ασφάλειας από το βασικό εξοπλισμό. Αυτές είναι το Adaptive Cruise Control, το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist με City Emergency Braking και Pedestrian Monitoring), η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (Lane Assist), το ενεργό καπό (Active Hood), το αυτόματο σύστημα πέδησης μετά τη σύγκρουση (Multi Collision Brake). Επιπλέον, περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία ανέσεων, καθώς και κάμερα οπισθοπορείας και Park Assist, ηλεκτρικό κλείσιμο χώρου αποσκευών κ.λπ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή VW Tiguan 1.6 TDI 115 PS R-Line

To Tiguan Allspace κοστίζει από 34.910 ευρώ στην έκδοση 1.5 TSI 150 PS, ενώ η τιμή της ίδιας έκδοσης για ειδικές κατηγορίες πελατών (π.χ. πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κτλ.) διαμορφώνεται στα 28.782 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store