VW Type 2 Bus του 1972 γίνεται ηλεκτρικό!

Κι όμως στον τομέα της αυτοκίνησης μπορούν να γίνουν τα πάντα! Ακόμα και να γίνει ηλεκτρικό ένα μοντέλο του 1972, όπως αυτό το κλασικό Van της VW, στο οποίο τοποθετήθηκε το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του VW e-Golf, του 2017.

Η συγκεκριμένη μετατροπή έγινε πράξη με τη βοήθεια της EV West, δίνοντας έτσι μια νέα και διαφορετική νιότη στο Type 2.

Δείτε ακόμα: VW T-Cross: Ικανό για όλα με 17.400 ευρώ

Οι μηχανικοί για αρχή ξεφορτώθηκαν το παλιό μοτέρ εσωτερικής καύσης και στην θέση του έβαλαν τον ηλεκτροκινητήρα του e-Golf, ο οποίος αποδίδει 136 ίππους, οι οποίοι καταλήγουν στον πίσω άξονα, μέσω του κιβωτίου μιας σχέσης. Η μπαταρία που δίνει στο ζωή στο ηλεκτρικό μοτέρ, έχει χωρητικότητα 35,8 kWh, προσφέρει αυτονομία 200 χλμ. και βρήκε τη νέα της θέση κάτω από τα εμπρός καθίσματα, έτσι ώστε να μην αλλοιώνει την εμφάνιση της καμπίνας. Με τα νέα δεδομένα έπρεπε να αλλαχτεί κι η ανάρτηση του VW Type 2, όπου για τον λόγο αυτό πίσω έχει τοποθετηθεί μια ανεξάρτητη, η οποία εξασφαλίζει το καλύτερο πάτημα στο δρόμο, αφού και το βάρος του οχήματος ελέγχεται καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Πλοία με φυσικό αέριο από την VW!

Η καμπίνα έχει διατηρήσει τον σχεδιασμό του παρελθόντος, έχοντας όμως μια ειδοποιό διαφορά: Ο επιλογέας των ταχυτήτων δεν εξασφαλίζει πλέον το πέρασμα από τη μια σχέση στην άλλη, μιας και με τα νέα ηλεκτρικά δεδομένα, έχει νέα αρμοδιότητα, με το να αυξομειώνει την ένταση της ανάκτησης ισχύος κατά την πέδηση. Όπως άλλωστε δήλωσε κι ο Matthew Renna, υπεύθυνος του τμήματος E-Mobility της Volkswagen, «Είναι εκπληκτικό το κλασικό να συνδυάζεται με το μέλλον, το οποίο είναι ηλεκτρικό»!

Get it on Google Play Download on the App Store