Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Kia Sportage

Η παραγωγή της 5ης γενιάς του Kia Sportage ξεκίνησε με κάθε επισημότητα στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της μάρκας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας. Το νέο Sportage αποτελεί την πιο πρόσφατη σειρά μοντέλων Sportage που κατασκευάζονται από την Kia Σλοβακίας από το 2006. Σε αυτό το διάστημα, έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια μονάδες, συμβάλλοντας στην κάλυψη της ζήτησης Sportage από πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Το νέο Kia Sportage βασίζεται σε μια νέα αρχιτεκτονική, ξεχωρίζοντας με το κομψό και μυώδες παρουσιαστικό του, που ταιριάζει ιδανικά με το πολυτελές εσωτερικό. Εκεί ξεχωρίζει μια ευρεία ενσωματωμένη καμπύλη οθόνη, ενώ γενικότερα το Sportage διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Επιπλέον, τα υπερσύγχρονα υβριδικά συστήματα κίνησης ενισχύουν περαιτέρω τις δυνατότητες του Sportage, συμβάλλοντας στη δραματική μείωση των εκπομπών ρύπων και στη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου. Ένα προηγμένο υβριδικό μοντέλο αντιπροσωπεύει μια άλλη πρωτιά για το Sportage που συνοδεύεται και απο ένα υβριδικό σύστημα και μια νέα επιλογή plug-in-hybrid. Το PHEV δίνει προτεραιότητα στην οδήγηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να καλύψει την πλειοψηφία των καθημερινών διαδρομών από το σπίτι στη δουλειά ή για τις υπόλοιπες καθημερινές ανάγκες μετακίνησεις.

Οι νέοι κινητήρες εσωτερικής καύσης βενζίνης και πετρελαίου είναι διαθέσιμοι παράλληλα σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης, μετάδοσης και ισχύος. Επιδεικνύοντας την προηγμένη ευελιξία και δυναμική του εργοστασίου της Kia Slovakia, εκτός από τα στάνταρ νέα μοντέλα Sportage με κίνηση στους εμπρός τροχούς, στη Σλοβακία θα παράγονται επίσης τετρακίνητες εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών καθώς και η συναρπαστική έκδοση GT-Line. «Η έναρξη της παραγωγής για το Sportage πέμπτης γενιάς στο εργοστάσιό μας στη Σλοβακία είναι άλλη μια σημαντική στιγμή-ορόσημο για εμάς σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  και επιτυχημένη χρονιά μέχρι στιγμής», σχολίασε ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe.

Να θυμίσουμε πως το εργοστάσιο παραγωγής της Σλοβακίας παρήγαγε τρεις γενιές του Sportage, ξεκινώντας με το μοντέλο δεύτερης γενιάς το 2006. Από τότε, έχουν παραχθεί στη Σλοβακία περίπου δύο εκατομμύρια Sportage, με 104.500 μοντέλα δεύτερης γενιάς και 797.500 μοντέλα τρίτης γενιάς και πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες του απερχόμενου μοντέλου, το οποίο μπήκε στην παραγωγή στα τέλη του 2015. Νωρίτερα φέτος, το 4εκατομμυριοστό αυτοκίνητο Kia κατασκευάστηκε στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή στη Σλοβακία το 2006.

Get it on Google Play Download on the App Store