Υπερπολυτελής Limo Toyota σε τιμή νέου Corolla

Η Toyota είναι παγκοσμίως γνωστή και δημοφιλή για τα μοντέλα Yaris, Corolla, RAV4, Camry, Hilux κ.λπ. Ωστόσο διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια και αυτοκίνητο πολυτελείας, το οποίο μάλιστα προορίζεται για «υψηλά» πρόσωπα. Συγκεκριμένα, από το 1967 έως σήμερα μετακινεί τον Αυτοκράτορα και τον εκάστοτε πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, ενώ πωλείται αποκλειστικά στην Ιαπωνία.

Το υπερπολυτελές αυτό Toyota δεν είναι άλλο από το Century, με το εικονιζόμενο να αφορά το δεύτερης γενιάς που κατασκευάστηκε από το 1997 έως το 2017. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ταξινομημένο το Μάιο του 2000 και έκτοτε έχει διανύσει 80.900 χιλιόμετρα (σύμφωνα με την αγγελία). Η ιαπωνική λιμουζίνα με τον λιτό και απέριττο σχεδιασμό έχει μήκος 5.270 χλστ. και μεταξόνιο 3.025 χλστ., ενώ κάτω από το πολύ μακρύ εμπρός καπό φιλοξενείται ένα V12 5.0 λτ. μηχανικό σύνολο. Η ισχύς του φτάνει τους 280 ίππους στις 5.200 σ.α.λ. και τα 481 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Η μετάδοση στους πίσω τροχούς γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 4 ταχυτήτων και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα.

Το κλασικό και πληθωρικό σεντάν «κρύβει» ένα πολυτελέστατο εσωτερικό, με υψηλής ποιότητας υλικά, όπως ξύλο και μαλλί, σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρότυπα. Το πίσω κάθισμα είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, θερμαινόμενο και με λειτουργία μασάζ. Επίσης, εξοπλίζεται με VHS player, με σύστημα πλοήγησης και με πληθώρα ανέσεων, θυμίζοντας αυτοκίνητα της Rolls – Royce, αλλά με την σφραγίδα της Toyota.

Όσο για την τιμή που πωλείται, είναι αντίστοιχη με ενός καινούργιου Corolla με τον 1.200άρη turbo κινητήρα. Συγκεκριμένα η εμπορία στη Γερμανία που το έκανε εισαγωγή από την Ιαπωνία το πουλά για 18.034 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store