Ύποπτη Maybach-GLS με 624 χλμ. και «ξυσμένο» VIN

Μια μυστήρια περίπτωση μεταχειρισμένης Maybach-GLS 600 4MATIC εμφανίστηκε στις αγγελίες μεταχειρισμένων, καθώς εκτός του ελάχιστου αριθμού χιλιομέτρων χαρακτηρίζεται από τον αλλοιωμένο αριθμό πλαισίου.

Όπως ξέρουμε, στη συντριπτική πλειονότητα των αυτοκινήτων με «ξυσμένο» VIN έχουμε να κάνουμε με κλεμμένο. Η παρουσία ενός υπερπολυτελούς SUV με αυτό το χαρακτηριστικό σχεδόν προεξοφλεί το ιστορικό του. Παρόλα αυτά, πωλείται κανονικά! H Maybach που βλέπουμε, φαίνεται να είναι διατηρημένη σε άψογη κατάσταση. Λογικό, καθότι το οδόμετρο αναγράφει μόλις 388 μίλια (624 χλμ.). Κόντρα σε ό,τι έχουμε συνηθίσει από δημοπρασίες του είδους, δεν πωλείται για να «κονομήσει» ο πρώτος ιδιοκτήτης. Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα, την έχει «κλάψει» λόγω κλοπής.

Το γεγονός ότι εμφανίζεται κανονικά σε site με αγγελίες μεταχειρισμένων, που είναι και από τα πιο γνωστά στις Η.Π.Α., μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως το γερμανικό SUV όντως εκλάπη, βρέθηκε από την αστυνομία και τώρα πωλείται από την ασφαλιστική, που αποζημίωσε τον κάτοχο. Βέβαια με αλλοιωμένο αριθμό πλαισίου, η εξακρίβωση της ταυτότητας του αυτοκινήτου είναι σχεδόν αδύνατη. Από την άλλη, όμως, πόσες κλεμμένες Maybach-GLS να υπάρχουν;

Να θυμίσουμε πως η SUV ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας αντλεί ενέργεια από τον γνωστός 4λιτρο V8 twinturbo της Mercedes,σε απόδοση 558 ίππων και 730 Nm ροπής. Η λειτουργία του υποστηρίζεται από το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V EQ Boost το οποίο προσθέτει 22 ίππους και 250 Nm ροπής. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,9 δλ., χρόνος εξαιρετικός για τον χαρακτήρα και τα κιλά (πάνω από 2.300) της Maybach GLS. Η τελική παραδοσιακά περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ.ώρα.

Για τον έλεγχο των κινήσεων του αμαξώματος φροντίζει η αερανάρτηση Airmatic, ενώ προαιρετικά διατίθεται και η ενεργή αερανάρτηση με τεχνολογία E-Active Body Control, η οποία στη λειτουργία Maybach προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης για τους πίσω επιβάτες. Όταν το όχημα παρκάρει, η ανάρτηση χαμηλώνει ελαφρώς διευκολύνοντας την είσοδο και την έξοδο σε συνδυασμό με τα ανακλινόμενα και φωτιζόμενα σκαλοπάτια από αλουμίνιο.

Get it on Google Play Download on the App Store