Yπουργική Mercedes Pullman με πλούσιο ιστορικό

Αν η νέα Mercedes-Maybach S-Class παραείναι μοντέρνα για τα γούστα σας, υπάρχει μια καταπληκτική 600 Pullman από το 1965 και θητεία σε υπουργείο για εσάς.

Σύμφωνα με την αγγελία, η μαύρη λιμουζίνα αγοράστηκε καινούργια το 1965 από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Chen Yi. Ο οποίος είχε φιλοξενηθεί μέχρι σε εξώφυλλο του περιοδικού Time, με τίτλο «Ο εχθρός στην Ασία – Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κόκκινης Κίνας, Chen Yi». To επίμαχο τεύχος μάλιστα συνοδεύει το αυτοκίνητο! Κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, ο Yi ήταν από τα ελάχιστα μέλη της κυβέρνησης που δεν εκδιώχθηκαν, όμως αναγκάστηκε να αποχωριστεί τη Mercedes του, η οποία πέρασε στην κατοχή της SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation).

Δείτε ακόμα: Αριστούργημα λιμουζίνα Mercedes για 2,15 εκ. ευρώ!

Από τη δεκαετία του 70 και μέχρι τα μέσα αυτής του 90, η Pullman μπήκε στη ναφθαλίνη. Μέχρι που την ανακάλυψε ένας μηχανικός της VW Σαγκάης, την αγόρασε και την μεταπώλησε σε έναν Γερμανό. Έκτοτε άλλαξε αρκετά χέρια, όμως το κοντέρ αναγράφει πολύ λίγα χιλιόμετρα (21.186). Δεν έχει αναπαλαιωθεί, ούσα σε «απίστευτα αυθεντική κατάσταση», αν και πριν δυο χρονιά πήγε μια βόλτα στο Mercedes Benz Classic Center της Καλιφόρνια, για ένα πλήρες σέρβις.

Είναι η μία από τις μόλις δύο που πέρασαν τα σύνορα της Κίνας, έχοντας έναν V8 6.3 λίτρων και 253 ίππων. Τεχνολογικό highlight όχι μόνο της Pullman, αλλά της αυτοκίνησης για την εποχή, το εξαιρετικά πολύπλοκο και κοστοβόρο υδραυλικό σύστημα που ελέγχει τα πάντα. Ανάρτηση, πόρτες, τιμόνι, παράθυρα, καθίσματα, όλα λειτουργούν με μηχανισμό και καθιστούν την S600 Grosse Mercedes ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης: Με τα κεριά 600άρα Mercedes S-Class του 1991

Επειδή είναι και από τα πιο ιστορικά όμως, η τιμή είναι ανάλογη. Για τη συγκεκριμένη, που έχει και υπουργική θητεία, το αντίτιμο διαμορφώνεται στις 285.000 δολάρια (238.862 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store