Υβριδικό diesel από την Kia. Θα έρθει και στην Ελλάδα

Και εκεί που φαινόταν πως η λύση της υβριδικής τεχνολογίας συνδυαζόμενης με πετρελαιοκίνηση είχε πάρει την άγουσα από την αυτοκινητοβιομηχανία, τελικά έρχεται η Kia να την επαναφέρει. Και δεν μιλάμε για φήμες και πληροφορίες αλλά για επίσημη ανακοίνωση που έκανε η ίδια η μάρκα, μέσω δελτίου τύπου που ανάρτησε στο site της.

Δείτε ακόμη: Μοναδική BMW M3 E30 πωλήθηκε στο ίντερνετ

Σε αυτό λοιπόν κάνει λόγο για αυτοκίνητο με ήπια υβριδική τεχνολογία και 48βολτο κύκλωμα, το οποίο θα έχει ως πολύτιμο αρωγό του έναν κινητήρα πετρελαίου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα ονομάζεται «EcoDynamics+» και θα κάνει πρεμιέρα στο Sportage μετά το καλοκαίρι, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας από το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με την Kia τα οφέλη θα είναι προφανή, καθώς μιλάμε για μείωση της μέσης κατανάλωσης και των εκπεμπόμενων ρύπων, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των επιδόσεων. Μάλιστα όπως η ίδια διατείνεται το σύστημά της είναι μικρό σε διαστάσεις και μπορεί να τοποθετηθεί στα μοντέλα της υπάρχουσας γκάμας της.

Διαβάστε επίσης: Τρακαρισμένο Toyota φιγουράρει σε έκθεση αντιπροσωπείας!

Το πρώτο μοντέλο που θα φέρει το νέο mild hybrid σύστημα θα είναι οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του Sportage. Το δεύτερο μοντέλο με το «EcoDynamics+» θα είναι η τρίτη γενιά του Ceed και μετά θα ακολουθήσουν και ορισμένα από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας.

Get it on Google Play Download on the App Store