«Ζελατινάτη» Lancia Integrale Martini με μόλις 168 χλμ.!

Στο άκουσμα του ονόματος Lancia, ένα μοντέλο έρχεται αμέσως στο νου, όλων των «βενζινοαίματων». H Delta Integrale, ανεξαρτήτως έκδοσης, ισχύος, χρονολογίας και λοιπών στοιχείων. Η φουσκωμένη σιλουέτα, τα χαρακτηριστικά διπλά φανάρια, η σχεδόν κάθετη αεροτομή και οι 15άρες της Speedline είναι χαραγμένα στο μυαλό, ενώ η αγάπη για την Ιταλίδα αναζωπυρώνεται κάθε φορά που εμφανίζεται ένα άριστα διατηρημένο μοντέλο προς πώληση. Ειδικά όταν είναι ντυμένο στα χρώματα της Martini.

Η Integrale που μας κάνει να ψάχνουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, μπας και, είναι μία από τις μόλις 400 Martini 5 Evoluzione. Ειδικές εκδόσεις των Integrale υπάρχουν πολλές, η συγκεκριμένη όμως είναι μια από τις πλέον σημαδιακές. Εκτός της εσάνς Martini, το «5» αντιπροσωπεύει το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Lancia, στο WRC. Η Martini 5 Evoluzione βασίστηκε στην Evo I και αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο με την Evo II, με τον 2λιτρο DOHC τετρακύλινδρο τούρμπο να αποδίδει 210 ίππους και 300 Nm ροπής, κινώντας τους τέσσερις τροχούς σε κατανομή 56/44 εμπρός-πίσω και προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δλ. και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη πρόκειται για την υπ’ αριθμό 69 εκ των 400 και συνιστά ενδεχομένως αυτή με τα λιγότερα χιλιόμετρα στον πλανήτη! Το οδόμετρο αναγράφει μόλις 168 χλμ. και στο εσωτερικό συναντάς ακόμα ζελατίνες, δείγμα ότι η εν λόγω Martini Evoluzione δεν απέχει ιδιαίτερα από το χαρακτηρισμό «καινούργια». Σύμφωνα με την αγγελία, ανακαλύφτηκε στο υπόγειο μιας αντιπροσωπείας της Lancia στην Ιταλία, το 2018, και αμέσως αγοράστηκε από Αμερικανό συλλέκτη. Κάπως έτσι δικαιολογείται ο σχεδόν μηδενικός αριθμός χιλιομέτρων από το 1992, αλλά και η -προς ώρας- τιμή των 200.000 δολαρίων (181.172 ευρώ). Ποσό που θα ανέβει ακόμα παραπάνω, καθότι απομένουν 9 ημέρες για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Get it on Google Play Download on the App Store