Ζυγώνει Ford Raptor με μοτέρ Shelby GT500!

Εδώ και μια τριετία κυκλοφορεί η φήμη για ενδεχόμενο Ford Raptor, που θα φέρει τον κτηνώδη κινητήρα της Shelby GT500. Έχει ακουστεί αρκετά για το Ranger -αρχικά για το προηγούμενο, εσχάτως για το καινούργιο- και ακόμα περισσότερο για το F-150, που λόγω εντοπιότητας είναι πιο εύκολο σε τέτοιες μετατροπές. Ως φαίνεται, η φημολογία γίνεται πραγματικότητα!

Δυο φωτογραφίες που διέρρευσαν από εργοστάσιο του «Μπλε Οβάλ» δείχνουν έναν V8 να προορίζεται για το Raptor. Στην πρώτη βλέπουμε τις έγγραφες αποδείξεις, όπως αναφέρονται στα «Raptor C» και «5.2» της καρτέλας. Στη δεύτερη έρχεται και η τυπική επικύρωση: ο κομπρεσοράτος 5.2 V8 της Shelby GT500, με το όνομα του «Ράπτορα» στο καπάκι! Όπερ εστί, πλέον δεν μιλάμε απλά με εικασίες. Το εργοστάσιο ισχύος της Shelby, με τα 760 άλογα και τα 847 Nm, έχει πάρει το δρόμο για το μηχανοστάσιο του F-150 Raptor και πιθανότατα για την κορυφαία έκδοση Raptor R.

Από όταν εμφανίστηκε το σημερινό F-150 Raptor, στις αρχές του προηγούμενου έτους, η Ford είχε ξεκαθαρίσει πως επίκειτο ακόμα πιο δυνατή εκδοχή. Όλοι μιλούσαν για ένα Raptor R με τον κινητήρα της GT500 και τελικά, μάλλον δικαιώνονται. Επισήμως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι η ισχύς θα είναι πάνω από 700 άλογα – σίγουρα πάνω από τα 702 του RAM 1500 TRX, που είναι και ο αμεσότατος ανταγωνιστής. Αν θα έχει την πλήρη δυναμική του ισχυρότερου Ford παραγωγής όλων των εποχών -ήτοι 760 ίππους- παραμένει άγνωστο. Πιθανόν, όμως, ο Predator να είναι σε de-tuned μορφή, στην περιοχή των 720 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store