Ζυγώνει το πανίσχυρο Hyundai Ioniq 5 N των 585 ίππων

Η Hyundai ετοιμάζεται να λανσάρει την κορυφαία έκδοση του Ioniq 5, που ταυτόχρονα θα γίνει το ισχυρότερο μοντέλο N, αλλά και το πιο δυνατό Hyundai παραγωγής στα χρονικά!

Το rendering του Avarvarii, μέσω Auto Express, μας δείχνει ένα Ioniq 5 γεμάτο δυναμισμό και επιθετικότητα, πλήρως αρμόζουσα στην ισχύ και τις επιδόσεις που θα χαρακτηρίζουν το ορόσημο της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Hyundai αναφέρει πως το Ioniq 5 N θα δανείζεται στοιχεία τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά, από τα πρωτότυπα N Vision 74 και RN22e. Έχουμε, δηλαδή, πολλά να περιμένουμε από τη ναυαρχίδα του N Division, η οποία θα λανσαριστεί εντός του 2023 – πιθανόν στο πρώτο εξάμηνο.

Κάτω από το παρουσιαστικό κρύβεται το πανίσχυρο σύνολο του Kia EV6 GT, που αποτελείται από δυο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 77,4 kWh. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 585 άλογα και 740 Nm, εξασφαλίζοντας για το κορυφαίο EV6 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και τελική 260 χλμ./ώρα! Κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε από το πρώτο ηλεκτρικό N, με ακόμα περισσότερη έφεση στα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αποτελεσματικότητα εντός πίστας. Μην ξεχνάμε πως ιλάμε για ισχύ μεγαλύτερη, ακόμα και από εκείνη των i20 N Rally1 που κυριάρχησαν στο Ράλλυ Ακρόπολις! Στο EV6 GT η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται στα 405 χλμ. και μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% εντός 18 λεπτών, οπότε -εκτός απροόπτου- παρεμφερή στοιχεία θα χαρακτηρίζουν το Ioniq 5 N. Βέβαια, το Hyundai λογικά θα έχει πιο έντονο αεροδυναμικό πακέτο (αεροτομές, splitter, διαχύτης κλπ) οπότε δεν αποκλείεται τα νούμερα αυτονομίας να είναι ελαφρώς χαμηλότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store