Έφτασε η ώρα για την BMW M4 CSL;

Ομολογουμένως έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η βαυαρική μάρκα προσέφερε στο αγοραστικό κοινό της ένα CSL μοντέλο. Για την ακρίβεια από το 2004, όπου και είχαμε απολαύσει την εκπληκτική BMW M3 CSL.

Στην συνέχεια η BMW μας προσέφερε την Μ4 CS, καθώς και την άκρως σκληροπυρηνική M4 GTS, της οποίας η παραγωγή και σταμάτησε. Ως φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως θα δούμε μια CSL έκδοση της νέας M4, την επόμενη χρονιά. Όπως έγραψε κι ένας φανατικός της μάρκας στο γνωστό forum Bimmer Post, η συναρμολόγηση του κορυφαίου μοντέλου θα ξεκινήσει τον επόμενο Ιούλιο. Το rendering του futurecarsnow μας δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι η αναβίωση της CSL. Η παραγωγή της πιο σκληροπυρηνικής M4 θα είναι περιορισμένη και κατά πάσα πιθανότητα, στα 1.000 αυτοκίνητα. Αν τώρα οι άνθρωποι της BMW θέλουν να τιμήσουν πλήρως την ιστορία των CSL μοντέλων, τότε η M4 CSL θα πρέπει να είναι αυστηρά πισωκίνητη! Σαφώς αναμένεται να υπάρξει και η ανάλογη μείωση βάρους, οπότε μιλάμε για κάτω από 1.674 κιλά που ζυγίζει η Μ4. Το ακριβές νούμερο ουδείς το γνωρίζει προς ώρας, αλλά για να έχετε μια τάξη μεγέθους, η Ε46 Μ3 CSL ήταν 110 κιλά ελαφρύτερη από την «συμβατική» Μ3.

Σε ότι αφορά την ιπποδύναμη, εδώ είναι ένα ακόμα θολό σημείο. Λογικά η δύναμη θα πρέπει να ξεπερνάει την ισχύ της M4 Competition, η οποία παράγει 510 άλογα με 650 Nm ροπής. Αλλά που θα τερματίσει το δυναμόμετρο για τον 3λίτρο twin-turbo κινητήρα, ουδείς γνωρίζει.

Get it on Google Play Download on the App Store