Εντυπωσιακό το πτυσσόμενο τιμόνι της Hyundai

Για ακόμα μια φορά η Hyundai πρωτοπορεί και δείχνει ότι έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη, τόσο σε ότι αφορά τα αυτοκίνητά της, όσο και την προσφερόμενη τεχνολογία που αυτά θα ενσωματώνουν στο προσεχές μέλλον.

Αυτή τη φορά θέλησε να μας εντυπωσιάσει με το νέο τιμόνι που αποκάλυψε, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το κλασικό που ξέρουμε μέχρι τώρα. Η νέα δημιουργία της μάρκας μέσω της δικής της προμηθεύτριας εταιρείας εξαρτημάτων Hyundai Mobis, μπορεί να αναδιπλώνεται έτσι ώστε να προσφέρει περισσότερο χώρο στον οδηγό, όταν δεν χρησιμοποιείται. Κατά πάσα πιθανότητα αυτός ο τύπος τιμονιού θα χρησιμοποιείται στα αυτόνομα οχήματα που θα μας προσφέρει η εταιρεία στο μέλλον. Το τμήμα έρευνας κι ανάπτυξης της Hyundai «δούλευε» δυο συναπτά έτη πάνω στην ανάπτυξη αυτού του τιμονιού, το οποίο μπορεί να κινείται εμπρός και πίσω κατά 25 εκατοστά και εν συνεχεία αν το επιθυμεί ο οδηγός να αποσύρεται εντός του ταμπλό.

Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, το εν λόγω τιμόνι αποτελεί ένα μέρος από το νέο σύστημα διεύθυνσης της Hyundai Mobis, που επανασχεδιάστηκε από την αρχή, ακόμα και η κολόνα του τιμονιού. Επιπρόσθετα, το νέο πτυσσόμενο τιμόνι είναι συμβατό με το σύστημα διεύθυνσης Steer by Wire (SBW) που είχε αναπτύξει η εταιρεία στο παρελθόν. Το σύστημα SBW ελέγχει το τιμόνι με ηλεκτρικά σήματα και το συνδέει με μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τη δύναμη που παράγεται από το τιμόνι στους τροχούς, μειώνοντας σημαντικά τους κραδασμούς κατά την οδήγηση σε κακοτράχαλο οδόστρωμα.

Get it on Google Play Download on the App Store