Εντυπωσιάζει η ηλεκτρική Mercedes Concept EQT!

To έχουμε ξαναγράψει πως το μέλλον είναι ηλεκτρικό, με την ηλεκτροκίνηση να αρχίζει να βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε κάθε κατηγορία αυτοκινήτου. Η Mercedes σήμερα μας παρουσίασε το πρωτότυπο ηλεκτρικό EQT, με το οποίο μας προλογίζει ουσιαστικά την ηλεκτρική έκφανση της T-Class!

Το πρωτότυπο μοντέλο βασίζεται στο 2ης γενιάς Citan, με τη γερμανική μάρκα να κάνει ξεκάθαρο πως θέλει να προσφέρει ένα MPV όχημα που θα τοποθετείται στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών. Η νέα T-Class αναμένεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και ως αμιγώς ηλεκτρικό το οποίο θα φέρει την ονομασία EQT και θα είναι ουσιαστικά το ένατο μοντέλο της σειράς EQ.  Το Concept EQT διαθέτει ένα εξαιρετικά δυναμικό αμάξωμα, με αιχμή του δόρατος να είναι το εμπρόσθιο τμήμα. Ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με τα αστέρια και το φωτιζόμενο πλαίσιο, συνδυασμός που ενισχύει το φουτουριστικό χαρακτήρα του μοντέλου, αλλά μάλλον δεν θα περάσει στην έκδοση παραγωγής. Κάτι που θα συμβεί και με τις τεράστιες ζάντες 21 ιντσών, όσο και με τις εκτεινόμενες χειρολαβές στις πόρτες του αμαξώματος. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς EQ, έτσι και το EQT στο πίσω τμήμα του έχει την φωτιζόμενη LED γραμμή που ενώνει τα φωτιστικά σώματα.

Το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 4.945 χλστ., το πλάτος τα 1.863 χλστ. και το ύψος τα 1.826 χλστ. διαστάσεις που υπόσχονται άνετους χώρους επιβατών για έως και 7 άτομα, με την τελευταία σειρά καθισμάτων να αναδιπλώνεται. Η καμπίνα πέρα από ευρύχωρη είναι και πολυτελής (κατά τα πρότυπα της γερμανικής μάρκας), ενώ και σε αυτό το μοντέλο ενσωματώνεται το σύστημα infotainment MBUX.

Σε ότι έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα, αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα. Όμως αναλογιζόμενοι τους στενούς δεσμούς που θα έχει η Mercedes EQT με το Renault Kangoo E-Tech Electric, τότε δεν είναι απίθανο ο ηλεκτροκινητήρας της EQT να παράγει 101 ίππους και 245 Nm ροπής, με την μπαταρία των 45 kWh να εξασφαλίζει την απαιτούμενη ενέργεια. Σε ότι αφορά την αυτονομία, όπως και στο ηλεκτρικό Kangoo θα φτάνει τα 265 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.  Να θυμίσουμε πως τόσο το Citan, το ηλεκτρικό eCitan, όσο και η T-Class και το EQT πρόκειται να αποκαλυφθούν επίσημα εντός του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store