Έρχεται το πρώτο αεροδρόμιο ιπτάμενων αυτοκινήτων!

Φαίνεται πως το μέλλον είναι πιο κοντά από ότι νομίζουμε και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα αρκετά σύντομα. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου αεροδρομίου για ιπτάμενα αυτοκίνητα έχουν πλέον ξεκινήσει επίσημα στην Αγγλία και φέρει την ονομασία Urban Air Port, όπως ακριβώς ονομάζεται και η κατασκευάστρια εταιρεία.

Η εν λόγω εταιρεία έχει συνάψει συνεργασία με τη Hyundai για να φτιάξει αυτό το φουτουριστικό σταθμό – αεροδρόμιο, αποτυπώνοντας έτσι το όραμα των δυο αυτών εταιρειών για το μέλλον τόσο της αυτοκίνησης, όσο και των ταξιδιών. Ο στόχος του νέου έργου είναι η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων και μάλιστα των ιπτάμενων. Όπως δήλωσε κι ο Ricky Sadhu, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Urban-Air Port, «Όπως τα αυτοκίνητα χρειάζονται δρόμους και κατάλληλες υποδομές στάθμευσης, το ίδιο απαιτείται και για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα μας έρθουν στο προσεχές μέλλον. Αυτή η νέα τεχνολογία αναμένεται να αυξήσει την συνδεσιμότητα των πόλεων, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά και στην αύξηση της παραγωγικότητας, ενισχύοντας τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως τη χώρα ηγέτη στην παγκόσμια οικονομία».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το Urban Air Port είναι μικρότερο κατά 60% συγκριτικά με ένα παραδοσιακό ελικοδρόμιο, ενώ μπορεί να κατασκευαστεί σε λίγες μέρες και να μεταφερθεί σε άλλες τοποθεσίες, αν χρειαστεί. Επίσης, είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, λόγω των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να δεχτεί οποιοδήποτε ιπτάμενο όχημα και είναι ιδανικό για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς θα επιτρέπει την ταχεία απογείωση αεροσκαφών και οχημάτων που μεταφέρουν εξοπλισμό, ή προσφέρουν βοήθεια σε άτομα που τη χρειάζονται.

Να θυμίσουμε πως η Hyundai σκοπεύει να κατασκευάσει τα δικά της ιπτάμενα μοντέλα και να τα προσφέρει στο ευρύ κοινό έως το 2028. Τέλος, το ιδιαίτερο αυτό έργο κατασκευάζεται στο Κόβεντρι της Αγγλίας, με την κατασκευή του να ολοκληρώνεται έως τον Νοέμβριο του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store