Η Google κάνει το smartphone σου κλειδί για το αυτοκίνητο σου!

Ολοκληρώθηκε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών, Google I/O, με τον κολοσσό του διαδικτύου να παρουσιάζει όλες τις καινοτομίες του, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας.

Πέρα από τις νέες τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν ανάλογα το μέλλον μας, η Google πρόσθεσε μια σημαντική δυνατότητα στο Android 12, μετατρέποντάς το σε ψηφιακό κλειδί για το αυτοκίνητο μας. Η Google ανέπτυξε συνεργασία με την BMW, αλλά κι άλλους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, με σκοπό να κάνει το Android Smartphone σας, ψηφιακό κλειδί για το κλείδωμα – ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου σας. Η υπηρεσία αυτή, θα παρέχεται αρχικά σε επιλεγμένα κινητά Pixel και Samsung Galaxy εντός του έτους. Για να είναι εφικτό αυτό, θα χρησιμοποιείται η Ultra Wideband (UWB) τεχνολογία, μία μορφή ραδιοκυμάτων με την οποία οι αισθητήρες θα μπορούν να προσδιορίζουν την κατεύθυνση του κύματος, σαν ένα μικρό ραντάρ. Αυτό θα επιτρέπει τη χρήση του ως κλειδί, χωρίς καν να βγει το κινητό από τη τσέπη του οδηγού.

Αν τώρα το αυτοκίνητο ενσωματώνει NFC τεχνολογία, τότε θα πρέπει να ακουμπήσουν το smartphone τους στο χερούλι της πόρτας. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως ο εκάστοτε χρήστης θα μπορεί να μοιράζεται το κλειδί του με τους οικείους του, αν χρειαστούν το όχημά του. Το πλεονέκτημα της Google έναντι των εφαρμογών των κατασκευαστών για ψηφιακά κλειδιά που υπάρχουν ήδη στο εμπόριο, είναι πως οι χρήστες δε θα χρειάζεται να κατεβάσουν κάποια εφαρμογή, καθώς η λειτουργία θα είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό.

Get it on Google Play Download on the App Store