Η Porsche θέλει να «φάει» την Tesla!

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των ετήσιων αποτελεσμάτων, η Porsche δήλωσε πως σκοπεύει να φέρει στην αγορά αποδοτικότερες μπαταρίες, αλλά και να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο φόρτισης.

Η γερμανική εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει πυρίτιο αντί για γραφίτη για τα ανόδια των μπαταριών. Αυτή η κίνηση θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο φόρτισης. Η Porsche Taycan είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική φόρτισης 800V, ένα ενδεικτικό δείγμα για το πως η Porsche θέλει να «πάρει κεφάλι» στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι πρώτες μπαταρίες που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία που σας αναφέραμε, θα τοποθετηθούν αρχικά σε μοντέλα περιορισμένης παραγωγής, αλλά και σε αγωνιστικά. Σύμφωνα με την R&D ομάδα της γερμανικής μάρκας, τα οφέλη που θα αποκομίσουν θα είναι τεράστια και θα επωφεληθούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Porsche. Αυτές οι πρωτότυπες μονάδες ενέργειας θα κατασκευαστούν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον CEO της Porsche, Oliver Blume, οι νέες αυτές μπαταρίες θα είναι «ο θάλαμος καύσης του αύριο» και συνέχισε λέγοντας: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων που κατασκευάζουμε έχουν αυξημένες απαιτήσεις από τις μπαταρίες τους. Για να μπορέσουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους πελάτες μας, πρέπει να δημιουργήσουμε καινοτόμα προϊόντα. Και το πυρίτιο έχει σημαντικές προοπτικές»!

Παράλληλα με το πρόγραμμα ανάπτυξης των νέων μπαταριών, η Porsche σχεδιάζει το δικό της δίκτυο ταχείας φόρτισης, κατά μήκος των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων, ως μια προσπάθεια να συμπληρωθεί η υπάρχουσα υποδομή Ionity στην οποία κατέχει μερίδιο. Κάθε σταθμός θα έχει από έξι έως δώδεκα φορτιστές, προσφέροντας ρυθμούς φόρτισης 350kW και περισσότερο. Αυτό υποδηλώνει ότι η Porsche εργάζεται σε τεχνολογία που θα επιτρέπει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να φορτίζονται ακόμη γρηγορότερα από τη Taycan, η οποία περιορίζεται στα 270kW. Οι σταθμοί φόρτισης θα έχουν επίσης ένα ειδικό σαλόνι όπου οι οδηγοί θα μπορούν ξαποστάσουν, με όλες τις premium ανέσεις. Όλοι οι φορτιστές θα είναι προσβάσιμοι και θα λειτουργούν χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική εφαρμογή για smartphone.

Get it on Google Play Download on the App Store