Mercedes SLK του 2001 έγινε 300 SL Gullwing!

Μια διαχρονική ερώτηση που γίνεται μεταξύ των φανατικών της αυτοκίνησης, είναι για το ποιο είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε ποτέ!

Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι είναι η Jaguar E-Type, ενώ άλλοι θα απαντήσουν η Lamborghini Miura. Μια ακόμα δημοφιλής απάντηση είναι η Mercedes 300 SL. Ένα σπάνιο αυτοκίνητο που σε ορισμένες περιπτώσεις η αξία του ακουμπάει ακόμα και τα 950.000 ευρώ! Στην περίπτωση που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω και ενδεχομένως έχετε απολαύσει στις φωτογραφίες, πρόκειται για μια εξαιρετική ρέπλικα η οποία συνολικά έχει στοιχίσει περίπου 105.000 ευρώ. Αρχικά η Mercedes στην οποία βασίζεται η ρέπλικα, ξεκίνησε την καριέρα της ως μια SLK 32 AMG το μακρινό 2001. Η δουλειά που έχει επιτελεστεί από την Crossley & Webb στη Νότια Αφρική είναι τεράστια. Για να καταφέρουν οι μηχανικοί να κατασκευάσουν το αλουμινένιο αμάξωμα, φρόντισαν να πραγματοποιήσουν 3D σκανάρισμα μιας αυθεντικής 300 SL. Κίνηση που όχι μόνο συνέβαλε στην κατασκευή του θεσπέσιου αμαξώματος, αλλά και στο γεγονός πως το βάρος μειώθηκε κατά 400 κιλά συγκριτικά με της SLK 32 AMG. Κάτω από το καπό παρέμεινε ο 6κύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V, 3,2 λίτρων, η ισχύς του οποίου αγγίζει τα 350 άλογα κι η ροπή τα 450 Nm. Για την περαιτέρω ενίσχυση της ακαμψίας του αμαξώματος, έχει τοποθετηθεί ένα χαλύβδινο roll cage.

Η Mercedes κατασκεύασε περίπου 1.400 μονάδες της 300 SL, αλλά αναμφίβολα αυτή η SLK είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Σαφώς κοστίζει πολλά για μια ρέπλικα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα μοναδικό!

Get it on Google Play Download on the App Store