Παντιλίκια στον πάγο με το Drako GTE του 1 εκατ. ευρώ!

Για την ακρίβεια το αμιγώς ηλεκτρικό Drako GTE κοστίζει 1.060.512 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία και ξεχωρίζει με την κομψή και συνάμα premium εμφάνισή του.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, η αμερικάνικη Drako Motors δημιούργησε δυο μοναδικά βίντεο με το μοναδικό της δημιούργημα το GTE των 1.200 ίππων. Επιστράτευσε λοιπόν δυο οδηγούς αγώνων τους Andy Pilgrim και David Hackl, όπου αμφότεροι δοκίμασαν το αυτοκίνητο στη λίμνη Georgetown, αλλά και στη χειμερινή πίστα Steamboat Springs στο Κολοράντο. Τα πλάνα είναι μαγευτικά με τον ηλεκτρικό πύραυλο της Drako να «χορεύει» πάνω στο πάγο.

Να θυμίσουμε πως το Drako GTE ενσωματώνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι συνδυαστικά αποδίδουν 1.200 ίππους και 8.800 Nm ροπής, με την ενέργεια τους να αντλείται από μια μπαταρία 90 kWh, με την τελική να αγγίζει τα 332 χλμ./ώρα. Το Drako GTE διαθέτει κι ένα εξαιρετικό set up, με την ανάρτηση να αποτελείται από ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της γνωστής Ohlins, με τα φρένα να είναι κεραμικά και να προέρχονται από την Brembo. Το σοφιστικέ σύστημα torque vectoring που δούλεψε υπερωρίες πάνω στον πάγο, έχει εξελιχθεί από τους μηχανικούς μέσα στην πίστα του Nürburgring, το οποίο ρυθμίζει την κατανομή ροπής για κάθε τροχό (ανεξάρτητος ηλεκτροκινητήρας και κιβώτιο ταχυτήτων) πάνω από 1.000 φορές το δευτερόλεπτο.

Ανοίξτε τα ηχεία κι απολαύστε υπεύθυνα!

Get it on Google Play Download on the App Store