Περισσότερη ασφάλεια από το Honda Sensing 360!

Η Honda παρουσίασε τη βελτιωμένη σουίτα ασφαλείας Honda Sensing 360, η οποία παρέχει περισσότερη ενεργητική ασφάλεια, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο του οδηγού.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία το νέο προηγμένο σύστημα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού Honda Sensing 360 θα προσαρτηθεί στα νέα αυτοκίνητα της μάρκας από το 2022, αρχής γενομένης στην κινέζικη αγορά. Η βελτίωση του Honda Sensing 360 (το είχαμε πρωτο-γνωρίσει το 2014) υλοποιείται σύμφωνα με την καμπάνια «Ασφάλεια για όλους» που λανσάρει η ιαπωνική εταιρεία και πλέον διαθέτει περισσότερους αισθητήρες που επιτρέπουν την ανίχνευση του χώρου κατά 360 μοίρες πλέον, προσθέτοντας πέντε ραντάρ σε κάθε γωνία του αυτοκινήτου. Το ένα θα ελέγχει τον περιβάλλοντα χώρο έμπροσθεν του αυτοκινήτου, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα «σκανάρουν» περιμετρικά, παρέχοντας έτσι κάλυψη 360 μοιρών. Με αυτή τη νέα τεχνολογία που προσθέτει η Honda, αρχικά βελτιώνεται σημαντικά το σύστημα «Collision Mitigation Braking System» με το οποίο αποτρέπονται ατυχήματα με πεζούς σε διασταυρώσεις. Αντίστοιχη αναβάθμιση θα υπάρξει και στο σύστημα «Front Cross Traffic Warning», μέσω του οποίο αποφεύγονται συγκρούσεις όταν το Honda κινείται σε χαμηλές ταχύτητες ή ξεκινά από στάση, ενώ με το «Lane change collision mitigation» θα περιοριστούν οι συγκρούσεις με οχήματα που βρίσκονται στο τυφλό σημείο του Honda.

Και προχωρώντας μερικά βήματα ακόμα προς την αυτόνομη οδήγηση, το Honda Sensing 360 θα δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο, τη στιγμή που έχει ενεργοποιημένο το adaptive cruise control, να αλλάξει αυτόματα λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο, αρκεί ο οδηγός να κάνει χρήση του φλας. Επιπλέον, στην περίπτωση που ενσωματώνεται adaptive cruise control το Honda Sensing 360 θα μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου όταν φτάνει σε στροφή. Η πρώτη επαφή με το βελτιωμένο Honda Sensing 360 θα υλοποιηθεί το 2022 για τα οχήματα που προορίζονται για την κινεζική αγορά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα το δούμε και στις υπόλοιπες αγορές έως και το 2030.

Get it on Google Play Download on the App Store