Ποιο SUV έσωσε τον Τiger Woods;

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ο γνωστός επαγγελματίας αθλητής του golf Tiger Woods, ο οποίος ενεπλάκη σε ένα σοβαρό τροχαίο.

Τυχερός γιατί βρισκόταν μέσα στο Genesis GV80 SUV, η παθητική ασφάλεια και οι 10 αερόσακοι του οποίου κατόρθωσαν να του σώσουν τη ζωή, αν κι υπέστη πολλαπλά κατάγματα στα πόδια. Να θυμίσουμε πως το GV80 είναι το πρώτο SUV που κατασκεύασε η Genesis, όντας όμως διαθέσιμο μόνο στις Η.Π.Α. Στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να το δούμε τους προσεχείς μήνες όπου εκεί θα έχει απέναντί του μοντέλα όπως το Audi Q7, η BMW X5 και η Mercedes GLE. Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο στην Αμερική το GV80 ξεκινάει από τα 48.900 δολάρια ή 40.180 ευρώ, όντας πλούσια εξοπλισμένο. Στη βάση της κινητήριας γκάμας του θηριώδους SUV είναι ένας 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,5 λίτρων, με ισχύ 300 αλόγων, που συνεργάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στην κορυφή βρίσκεται ένας 6κύλινδρος κινητήρας βενζίνης 3,5 λίτρων 375 ίππων και προσφέρεται με μόνιμη τετρακίνηση.

Σύμφωνα με τις αρχές η αιτία του ατυχήματος είναι κατά πάσα πιθανότητα η υπερβολική ταχύτητα μιας κι ο Woods είχε αργήσει σε ένα ραντεβού που είχε κανονισμένο, συνδυαστικά με την επικινδυνότητα του σημείου. Ο Woods έχασε τον έλεγχο, χτύπησε σε ένα ανάχωμα και ντεραπάρισε αρκετές φορές. Οι 10 αερόσακοι όμως έκαναν την δουλειά τους σώζοντας την ζωή του διάσημου αθλητή.

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store