Πώς γίνεται ασφαλέστερη η οδήγηση τη νύχτα;

Η οδήγηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, είναι μια διαδικασία που αγχώνει μεγάλη μερίδα οδηγών. Όμως η τεχνολογία που εφαρμόζεται σε μερικά νέα αυτοκίνητα, έρχεται για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και σίγουρα ασφαλέστερη.

Αρκετοί οδηγοί, όταν έχουν να οδηγήσουν τη νύχτα και μάλιστα σε διαδρομές που δεν γνωρίζουν, αγχώνονται τόσο που αποφασίζουν να μην οδηγήσουν καθόλου. Ωστόσο, η Ford διερευνά συνεχώς νέους τρόπους για να κάνει την οδήγηση τις νυχτερινές ώρες ευκολότερη και πιο άνετη. Η εταιρεία πρωτοπορεί, με τους μηχανικούς του τμήματος Ford Research & Advanced Engineering Europe να δημιουργούν μία τεχνολογία που χρησιμοποιεί δεδομένα τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο για να δείχνει στο αυτοκίνητο την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει. Το εξαιρετικό, έξυπνο και προληπτικό νέο σύστημα προβολέων μπορεί να κατευθύνει τις δέσμες σε επερχόμενες στροφές πριν καν οι οδηγοί τις δουν. Μια τεχνολογία αρκετά προηγμένη, η οποία τους βοηθάει να εντοπίσουν έγκαιρα, τόσο τους κινδύνους στο οδόστρωμα, όσο και να αντιληφθούν τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου!

Σοφιστικέ τρόπος λειτουργίας!

Το πρωτότυπο, προηγμένο σύστημα φωτισμού χρησιμοποιεί δεδομένα προσδιορισμού τοποθεσίας μέσω GPS. Αυτή η προχωρημένη τεχνολογία παρέχει εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το δρόμο που κινείται το όχημα, αναγνωρίζοντας γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια τις στροφές που ακολουθούν στη διαδρομή. Ο προηγμένος αλγόριθμος υπολογίζει την τροχιά και την ταχύτητα του οχήματος με σκοπό την προληπτική προσαρμογή της κατεύθυνσης των προβολέων, προσφέροντας βέλτιστη κάλυψη φωτισμού σε καμπές, διασταυρώσεις, ακόμα και κινδύνους που παραμονεύουν στις στροφές. Εάν το αυτοκίνητο βρεθεί σε έναν δρόμο για τον οποίο δεν υπάρχουν δεδομένα τοποθεσίας, το σύστημα θα λειτουργήσει παράλληλα με την τεχνολογία δυναμικού φωτισμού στροφής που βασίζεται σε δεδομένα από την κάμερα και το τιμόνι για να συνεχίσει να φωτίζει έξυπνα το δρόμο μέχρις ότου τα δεδομένα τοποθεσίας βελτιωθούν.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν εκτενώς την προσομοίωση «digital twin» που αναπαράγει το φυσικό κόσμο σε εικονικό περιβάλλον. Ο προσομοιωτής υπολογίζει με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο το φως πέφτει και αντανακλάται σε πραγματικές συνθήκες, δίνοντας τη δυνατότητα στους ερευνητές να οπτικοποιούν και να βελτιστοποιούν καλύτερα την τεχνολογία για τους οδηγούς.

Get it on Google Play Download on the App Store